Olt: Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv

Olt: Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, potrivit încheierii pronunţate vineri, la Tribunalul Olt, unde cei doi au avut termen privind verificarea măsurilor preventive, măsura putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Conform unui comunicat al Tribunalului Olt, postat vineri pe pagina instanţei, pe 15 ianuarie a fost înregistrat, la această instanţă, rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din "cazul Caracal", Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două fapte, omor calificat - două fapte, profanare de cadavre - două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

În cauză, judecătorul de cameră preliminară a stabilit pe 17 ianuarie termen pentru verificarea legalităţii măsurilor preventive, iar cei doi inculpaţi au fost prezentaţi instanţei vineri dimineaţă.

"Prin încheierea pronunţată în camera de consiliu s-a dispus: 'Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul R. Ş.. (...) constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpaţii D.G. şi R.Ş. (...) menţine măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpaţi. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare'", se arată în comunicatul Tribunalului Olt.

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Tribunalul Olt este şi instanţa care ar urma să judece pe fond dosarul cauzei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /