Olt: Miting de protest al sindicaliştilor de la Alro Slatina pentru mărirea salariilor

Olt: Miting de protest al sindicaliştilor de la Alro Slatina pentru mărirea salariilor

Câteva sute de sindicalişti de la Alro Slatina au protestat, joi după-amiază, în faţa fabricii de producere a aluminiului, nemulţumiţi de salarii.

Sindicaliştii, reprezentaţi de Federaţia Sindicală din Metalurgia Neferoasă, au declanşat conflictul de muncă şi au notificat despre acest lucru Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt, la două zile după ce s-a încheiat valabilitatea contractului colectiv de muncă şi la câteva zile după ce în cadrul negocierilor în vederea semnării unui nou contract colectiv de muncă, angajatorul a decis mărirea salariilor individuale de bază cu suma de 400 de lei.

Sindicaliştii prezenţi la mitingul de protest, membri ai Sindicatului Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatului Liber Aluministul, solicită creşterea veniturilor salariale lunare cu 800 de lei, primă de vacanţă de 2.500 lei net şi primă de un salariu brut pentru fiecare angajat pentru rezultate financiare deosebite înregistrate de societate.

Liderul Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu, a afirmat că se poate ajunge şi la greva generală în cazul în care nu se ajunge la consens în privinţa revendicărilor. El a menţionat că săptămâna viitoare ar putea avea loc discuţii între sindicate şi reprezentanţii patronatului, la acestea urmând să participe şi un reprezentant al ITM Olt.

"Sunt muncitor, nu sclav", "Fără noi, tot săraci aţi fi şi voi", au fost câteva dintre mesajele afişate de participanţii la miting. La protest au fost prezenţi şi membri ai unor sindicate afiliate Cartel Alfa.

La cele două unităţi de producţie ale Alro din municipiul Slatina, cea de producere şi cea de prelucrare a aluminiului, lucrează peste 2.000 de angajaţi. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...