Olt: O brățară din aur cu însemne specifice dacice, ridicată de polițiști de la un bărbat din comuna Optași

Olt: O brățară din aur cu însemne specifice dacice, ridicată de polițiști de la un bărbat din comuna Optași

O brățară din aur de 24 K, ce cântărește 108 grame și prezintă însemne specifice dacice, a fost ridicată de polițiști de la un bărbat din comuna Optași și înaintată spre examinare specialiștilor de la Muzeul Național de Istorie, anunță Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt, printr-un comunicat remis marți AGERPRES.

Brățara ar putea face parte din Patrimoniul Național Cultural al României, specialiștii de la Muzeul Național de Istorie urmând să se pronunțe asupra veridicității acesteia.

"Săptămâna trecută, în urma investigațiilor, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au ridicat o brățară din aur, de la un bărbat de 27 de ani, din comuna Optași, județul Olt. În urma examinării brățării, s-a stabilit că aceasta este confecționată din aur de 24 de K, cântărește 108 g, iar la una dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, continuându-se cu un corp de șarpe, însemne specifice dacice", precizează sursa citată.

Polițiștii continuă cercetările, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 42 din 2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…