Olt: O brățară din aur cu însemne specifice dacice, ridicată de polițiști de la un bărbat din comuna Optași

O brățară din aur de 24 K, ce cântărește 108 grame și prezintă însemne specifice dacice, a fost ridicată de polițiști de la un bărbat din comuna Optași și înaintată spre examinare specialiștilor de la Muzeul Național de Istorie, anunță Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt, printr-un comunicat remis marți AGERPRES.

Brățara ar putea face parte din Patrimoniul Național Cultural al României, specialiștii de la Muzeul Național de Istorie urmând să se pronunțe asupra veridicității acesteia.

"Săptămâna trecută, în urma investigațiilor, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au ridicat o brățară din aur, de la un bărbat de 27 de ani, din comuna Optași, județul Olt. În urma examinării brățării, s-a stabilit că aceasta este confecționată din aur de 24 de K, cântărește 108 g, iar la una dintre capete are reprezentat un cap de lup alungit, continuându-se cu un corp de șarpe, însemne specifice dacice", precizează sursa citată.

Polițiștii continuă cercetările, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 42 din 2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…