Olt: O femeie de 21 de ani, întoarsă din Marea Britanie şi confirmată cu coronavirus, transportată la Bucureşti

Olt: O femeie de 21 de ani, întoarsă din Marea Britanie şi confirmată cu coronavirus, transportată la Bucureşti

O femeie în vârstă de 21 de ani, întoarsă pe 16 martie din Marea Britanie, a fost transportată miercuri, cu izoleta, la un spital din Capitală, după ce a fost confirmată cu coronavirus, a anunţat Instituţia Prefectului Olt, într-un comunicat de presă.

Femeia se afla în autoizolare la domiciliu, iar ancheta epidemiologică a stabilit că tânăra a intrat în contact direct cu alte cinci persoane, toate aflate acum în autoizolare.

Tânăra este din municipiul Slatina şi reprezintă al treilea caz confirmat de coronavirus din judeţul Olt.

"Al treilea caz de coronavirus a fost confirmat în judeţul Olt. Este vorba despre o tânără, în vârstă de 21 de ani, care a sosit în seara zilei de 16.03.2020, din Marea Britanie, pe Aeroportul Otopeni. Întrucât această persoană a sosit dintr-un stat în care se înregistrează peste 500 de cazuri Covid-19 confirmate, s-a luat măsura izolării la domiciliu. În această dimineaţă, tânăra a fost transportată cu ATPVM din dotarea ISU Olt la o unitate sanitară din municipiul Bucureşti", se precizează în comunicat.

DSP Olt desfăşoară în prezent o anchetă epidemiologică iar contacţii direcţi ai tinerei confirmată cu coronavirus au fost testaţi în vederea depistării infecţiei cu COVID-19.

"Din ancheta epidemiologică, realizată de DSP Olt, a rezultat că această persoană a intrat în contact direct cu alte 5 persoane, care se află în autoizolare la domiciliu, fiind adoptate măsuri pentru verificarea permanentă a respectării acestei restricţii. DSP Olt a prelevat probe pentru testarea Covid-19 acestor persoane. În prezent, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare", se arată în document.

Alte două persoane au fost confirmate cu coronavirus în judeţul Olt, respectiv un bărbat de 51 de ani şi un tânăr de 22 de ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane