Olt: Percheziţii într-un dosar de evaziune prin achiziţii fictive de mărfuri

Olt: Percheziţii într-un dosar de evaziune prin achiziţii fictive de mărfuri

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează, joi dimineaţa, 13 percheziţii în judeţele Olt şi Teleorman, la sediile unor firme şi la două persoane din Drăgăneşti-Olt suspectate de evaziune fiscală prin achiziţii fictive de mărfuri, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

În această cauză, prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la aproximativ 1,5 milioane lei.

Percheziţiile sunt desfăşurate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Cele două persoane bănuite în cauză sunt doi bărbaţi în vârstă de 21 şi 25 de ani, din Drăgăneşti-Olt, administratori ai mai multor societăţi comerciale.

"În fapt, în perioada 2010-2016, doi bărbaţi, de 21 şi de 52 de ani, ambii din oraşul Drăgăneşti-Olt, fiind administratori la mai multe societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale acestora facturi fiscale de achiziţii mărfuri, care nu aveau la bază operaţiuni reale. Totodată, aceştia nu ar fi evidenţiat în documentele contabile veniturile obţinute în totalitate. Prin această modalitate, cei doi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei", se precizează în comunicatul IPJ Olt.

În urma percheziţiilor, şase persoane vor fi conduse la sediul IPJ Olt. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria