Olt: Primarul orașului Drăgănești-Olt, trimis în judecată sub control judiciar pentru corupție

Olt: Primarul orașului Drăgănești-Olt, trimis în judecată sub control judiciar pentru corupție

Primarul orașului Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru, pus de procurori în luna septembrie sub control judiciar și cu interdicție de a-și exercita mandatul pentru că ar fi plătit cu fonduri de la bugetul local reparațiile mașinii personale, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Caracal, potrivit informațiilor afișate pe portalul instanței.

Dosarul în care primarul Pantelie Rotaru este inculpat a fost înregistrat pe 27 octombrie la Judecătoria Caracal, are ca obiect fapte de corupție și deocamdată nu a fost fixat primul termen de judecată în această cauză.

Magistrații Judecătoriei Caracal au decis, luni, să mențină măsura controlului judiciar față de Pantelie Rotaru și o altă persoană inculpată în aceași cauză și au respins solicitarea primarului de modificare a obligațiilor stabilite prin ordonanța de dispunere a controlului judiciar, conform soluției afișată marți pe portalul instanței.

Pe 8 septembrie, primarul orașului Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru, a fost pus de procurori sub control judiciar pentru că anul trecut a plătit cu bani de la bugetul local reparațiile la mașina firmei al cărei acționar este soția sa și pe care o folosea el, se preciza într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În perioada în care se află sub control judiciar Pantelie Rotaru are interdicție de a exercita funcția de primar, în condițiile în care este acuzat că a săvârșit fapta în calitatea sa de primar.

Pantelie Rotaru este cercetat pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals și prejudiciul cauzat bugetului local este de 12 590 lei, potrivit comunicatului menționat.

Rotaru ar fi folosit fondurile publice (de la bugetul local al orașului Drăgănești-Olt) pentru plata facturii emisă de o firmă pentru reparații la un automobil aparținând firmei al cărei acționar este soția primarului din Drăgănești-Olt. În factura plătită din fonduri publice s-a menționat că reparațiile ar fi fost făcute unui autoturism aparținând Primăriei Drăgănești-Olt, conform sursei citate.

"În fapt, s-a reținut că la data de 24.07.2015, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu a îndeplinit în mod defectuos un act prin încălcarea dispozițiilor legale care reglementează aprobarea și utilizarea fondurilor publice locale de către ordonatorii principali de credite (primarii). În acest sens, a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ștampila având inscripția 'bun de plată', pe care ulterior a semnat-o, consecința fiind efectuarea plății sumei de 12 590, 51 lei, din bugetul local al orașului și reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparații aduse unui autoturism folosit de către inculpat și care aparținea societății comerciale la care acționar este soția acestuia. De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparațiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparține Primăriei Orașului Drăgănești Olt. Prin această activitate infracțională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei orașului Drăgănești Olt în cuantum de 12 590,51 lei, precum și un folos necuvenit primarului R.P.", au explicat procurorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...