Olt: Şase bărbaţi din Balş sancţionaţi cu 30.000 de lei după ce s-au filmat deplasându-se împreună

Olt: Şase bărbaţi din Balş sancţionaţi cu 30.000 de lei după ce s-au filmat deplasându-se împreună

Un număr de şase bărbaţi din oraşul Balş au fost sancţionaţi, sâmbătă, de poliţişti pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie în afara locuinţei după ce s-au filmat în timp ce se deplasau împreună pe o stradă din localitate şi au postat imaginile pe o reţea de socializare.

În imaginile postate pe facebook se observă că mai multe persoane, de diferite vârste, susţin că se deplasează împreună deoarece vor să facă apel la autorităţile locale pentru a le trimite alimente. Unele dintre persoanele care apar în imagini spuneau că trăiau din colectarea de fier vechi şi odată cu impunerea restricţiilor de circulaţie nu mai au surse de venit.

Poliţiştii s-au autosesizat după apariţia imaginilor pe reţeaua de socializare, au făcut verificări şi au amendat şase persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

"În urma imaginilor apărute pe o reţea de socializare, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş s-au autosesizat de îndată şi au efectuat verificări pentru a identifica persoanele respective şi pentru a stabili situaţia de fapt. Astfel, au fost identificaţi 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani, toţi din oraşul Balş.
Din verificări a reieşit faptul că la data de 28 martie a.c., în jurul orei 14,00, aceştia au circulat în afara locuinţei, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună. Poliţiştii au sancţionat contravenţional cele 6 persoane, cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.2/ 2020", a precizat Alexandra Dicu.

Potrivit sursei citate, persoanele sancţionate nu erau în carantină sau în izolare la domiciliu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina