Olt: Şefa secţiei de Psihiatrie a SJU Slatina, sub control judiciar într-un dosar de corupţie

Olt: Şefa secţiei de Psihiatrie a SJU Slatina, sub control judiciar într-un dosar de corupţie

Şefa secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar de corupţie instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, medicul având şi interdicţia de a-şi mai exercita funcţia de şef de secţie şi profesia în cadrul spitalului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt remis, vineri, AGERPRES, într-un dosar de corupţie ce vizează persoane care lucrează la secţia Psihiatrie a SJU (un infirmier), cât şi în afara acesteia (o consilieră la DGASPC), iar un cumpărător de influenţă a fost condamnat deja ca urmare a unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, s-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de alţi doi cumpărători de influenţă şi faţă de medicul şef de secţie de la Psihiatrie.

În privinţa medicului specialist şef de secţie, procurorii au reţinut în sarcina sa două acte materiale de luare de mită, respectiv: "la data de 16.05.2017 a primit suma de 300 lei de la inculpata V.F. în legătură cu (...) acordarea prelungirii concediului medical pentru cumpărătorul de influenţă Berlinschi Georgeta (condamnată, deja, de către Tribunalul Olt, ca urmare a încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei); la data de 29.06.2017 a primit suma de 100 lei de la cumpărătoarea de influenţă Z.F., în legătură cu (...) internarea medicală continuă a acesteia în cadrul Secţiei de Psihiatrie a SJU Slatina din perioada 29 iunie - 6 iulie 2017 şi emiterea scrisorii medicale din data de 6 iulie 2017".

În ceea ce priveşte cumpărătorii de influenţă, procurorii au reţinut că unul dintre aceştia (Z.F.), în mai 2017 i-a dat unui infirmier (inculpat) suma de 250 de lei în schimbul promisiunii că acesta va interveni şi va determina cadrele medicale competente - medici - să elibereze actele necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării în grad de invaliditate, apoi, în februarie 2018, cumpărătorul de influenţă a mai dat suma de 1.000 lei aceluiaşi infirmier, care i-a promis că va trafica influenţa sa în rândul medicilor competenţi a elibera actele medicale necesare încadrării lui Z.F. în grad de handicap.

Cumpărătorul de influenţă Z.F este acuzat de săvârşirea infracţiunii de dare de mită deoarece, potrivit sursei citate, i-a dat medicului specialist 100 de lei pentru internare şi eliberarea scrisorii medicale din iulie 2017, precum şi de infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată (două acte materiale).

În privinţa celui de-al doilea cumpărător de influenţă (P.M), faţă de care a fost extinsă acţiunea penală, "în sarcina acestuia s-a reţinut un singur act material constând în aceea că, la data de 22 mai 2017, a dat inculpatului C.I., prin intermediul concubinei acestuia, V.F., suma de 400 lei, o sticlă de whisky şi un pachet de cafea, în schimbul promisiunii că va interveni şi va determina cadrele medicale competente - medici, să elibereze actele medicale necesare procedurii de revizuire periodică a încadrării în grad de invaliditate şi emiterii deciziilor medicale asupra capacităţii sale de muncă".

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus măsura controlului judiciar atât faţă de cei doi cumpărători de influenţă, cât şi faţă de medicul şef de secţie de la Psihiatrie. Faţă de şefa secţiei de Psihiatrie, s-a dispus şi interdicţia de a mai exercita profesia de medic în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, precum şi funcţia de şef secţie în cadrul respectivei unităţi spitaliceşti.

Faţă de ceilalţi trei inculpaţi din dosar, fostul infirmier, concubina lui şi consiliera de la DGASPC Olt, s-a dispus prelungirea controlului judiciar. Fostul infirmier şi consiliera DGASPC ar fi pretins şi primit sume de bani de la diverse persoane, în schimbul traficării influenţei pe lângă funcţionari şi medici încât aceştia să elibereze acte medicale pentru acordarea concediului medical ori chiar pentru încadrarea/menţinerea persoanelor în grad de invaliditate în scopul obţinerii pensiei de invaliditate.

Medicul şef de secţie de la Psihiatrie a contestat la Tribunalul Olt măsura dispusă de procurori, dosarul având termen pe 18 martie. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani