Olt: Şeful postului de poliţie Morunglav, rănit într-un accident rutier în timp ce se afla în misiune, a decedat

Olt: Şeful postului de poliţie Morunglav, rănit într-un accident rutier în timp ce se afla în misiune, a decedat

Şeful postului de poliţie Morunglav, rănit vineri într-un accident rutier în care au fost implicate maşina de poliţie şi o ambulanţă, a murit, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Poliţistul a decedat sâmbătă în jurul orei 11,00 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde era internat în stare gravă.

Reprezentanţii IPJ Olt au transmis condoleanţe familiei şi au punctat că poliţistul avea o experienţă de 25 de ani, iar timp de 10 ani a fost şefului Postului de Poliţie Morunglav.

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt deplânge stingerea din viaţă a colegului nostru, Niţu Fănel, în vârstă de 49 de ani, din cadrul Postului de Poliţie Morunglav. Vestea cumplitului accident de circulaţie din prima zi a acestui an ne-a zguduit pe toţi şi ne-a încărcat inimile de durere, tristeţe şi compasiune. De-a lungul carierei, cu o experienţă de 25 de ani, colegul nostru a îndeplinit activităţi în domeniul ordinii publice, iar pentru 10 ani a fost şeful Postului de Poliţie Morunglav. Pe această cale, aducem un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg, trecerea sa în nefiinţă reprezentând o mare pierdere pentru instituţia noastră", se arată în mesajul IPJ Olt.

Şefii posturilor de poliţie din Morunglav şi Bârza au fost răniţi, vineri, după ce au fost implicaţi într-un accident rutier pe DN 64, la Şopârliţa, în timp ce însoţeau un echipaj de la Ambulanţă care transporta un pacient cu comportament deviant.

Maşina de poliţie şi ambulanţa au intrat în coliziune faţă - spate, după ce autosanitara ar fi oprit brusc din cauză că pacientul transportat ar fi devenit violent.

"În urma unui apel prin SNUAU 112, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti împreună cu un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărei comportament era deviant. Persoana violentă a fost transportată cu ambulanţa, iar echipajul de poliţie însoţea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcţiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, conducătorul ambulanţei a frânat brusc, moment în care echipajul poliţiei a intrat în coliziune faţă - spate cu acesta. Evenimentul s-a petrecut pe fondul unui carosabil uşor umed", a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

În ambulanţă se aflau în momentul accidentului un ambulanţier, o asistentă şi pacientul pe care îl transportau.

La locul accidentului au intervenit echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Ambulanţă, persoanele implicate fiind transportate la spital, conştiente.

Cei doi poliţişti implicaţi în accident au suferit mai multe traumatisme, fracturi, fiind operaţi, vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /