Olt: Tânăr băut şi cu permisul suspendat, oprit cu focuri de armă de către poliţişti

Olt: Tânăr băut şi cu permisul suspendat, oprit cu focuri de armă de către poliţişti

Un tânăr şofer care consumase alcool, cu permisul de conducere suspendat, a fost oprit de poliţişti cu focuri de armă, după ce acesta nu a staţionat la semnalul de oprire şi şi-a continuat deplasarea, informează IPJ Olt.

"La data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.00, în timp ce acţionau pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui conducător auto, care se deplasa pe raza comunei Pârşcoveni, din judeţul Olt. Acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au pornit de îndată în urmărirea autoturismului, conducătorul auto fiind somat verbal prin difuzorul autospecialei. Au fost executate două focuri de armă cu armamentul din dotare, primul în plan vertical şi cel de-al doilea în anvelopa din partea stângă, spate. În urma focurilor de armă nu au rezultat victime", precizează comunicatul IPJ Olt.

Poliţiştii l-au imobilizat şi identificat pe conducătorul auto, constatând că este vorba de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Pârşcoveni, care avea suspendat dreptul de a conduce.

Totodată, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0.89 miligrame/ Litru alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de " conducerea unui vehicul fără permis de conducere " şi "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe", mai precizează comunicatul menţionat. AGERPRES / (AS - editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /