Olt: Toţi copiii din Dăneasa plecaţi în excursie la Alba Iulia cu un profesor sunt bine

Olt: Toţi copiii din Dăneasa plecaţi în excursie la Alba Iulia cu un profesor sunt bine

Copiii din Dăneasa plecaţi în excursie la Alba Iulia împreună cu un profesor sunt bine şi acum se află în tren, urmând să ajungă acasă duminică după-amiază, potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Olt, Adelin Bărbulete.

Acesta a precizat duminică pentru AGERPRES că reprezentanţii instituţiei au făcut verificări referitoare la acest caz şi au constatat că cei 22 de elevi din Dăneasa au plecat la Alba Iulia pentru o zi, motiv pentru care nu au avut nevoie de cazare.

"Am luat legătura cu directorul unităţii şcolare, inclusiv cu profesorul în cauză, copiii sunt în tren, sunt în drum spre casă, ajung la ora 18,30 în gara Drăgăneşti şi vor fi preluaţi de microbuzul şcolar sau pe unii îi vor prelua părinţii pentru că aşa au stabilit, să-i aştepte la gară. Sunt în regulă, toţi sunt bine, sunt în afara oricărui pericol. Copilul care a ajuns la spital am înţeles că a fost dus pentru că se panicase, din ce am înţeles de la profesor, nu pentru că îi era frig sau că nu au avut de mâncare. Am înţeles că profesorul a mai fost cu el şi acum doi în ani în excursie, că se duce copilul în excursii, dar că fiind de clasa a VI-a, a adormit şi când s-a trezit s-a panicat un pic. Mama elevului i-a zis profesorului: 'Domn'e, dacă mă sunaţi pe mine, nu mai era nevoie să sunaţi la 112, că îl linişteam eu'. Aşa mi-a zis profesorul. Da (părinţii au fost de acord cu excursia - n.r.). Când pleacă în excursie, se semnează nişte documente că sunt de acord. Toată lumea ştia, niciun părinte nu e nemulţumit, au încredere în profesor, au mai făcut excursii de genul ăsta", a spus Bărbulete.

Profesorul de istorie şi religie care îi însoţeşte pe copiii din Dăneasa, Ion Bodea, a declarat duminică pentru AGERPRES că elevul pentru care a fost solicitată asistenţă medicală s-a panicat după ce adormise pentru scurt timp în timpul unui concert de colinde în Catedrala Reîntregirii.

Dascălul a afirmat că nu a rezervat cazare deoarece aveau două posibilităţi de a pleca spre casă: în aceeaşi zi, cu un tren ce trebuia schimbat la Simeria sau cu unul direct, duminică dimineaţă, situaţie în care ar fi mers să înnopteze cu copiii la un seminar din Alba Iulia, cum stabilise anterior cu un responsabil din cadrul aşezământului.

Ion Bodea a mai spus că, atunci când a sunat la salvare, se aflau cu toţii în catedrală, la un concert, la finalul căruia urmau să meargă la gară, dacă nu erau obosiţi elevii, ori spre seminar, pentru a dormi şi a pleca dimineaţa spre casă. Până la urmă, au înnoptat la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan".

Dascălul a adăugat că au avut permanent mâncare şi nu au stat toată ziua în frig, ci au mers la un mall pentru câteva ore şi la Catedrala Reîntregirii. AGERPRES/(A, AS - autor: Cristina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024