Olt: Traficul rutier pe DN 65, blocat între Găneasa și Pădurea Saru din cauza unui incediu

Olt: Traficul rutier pe DN 65, blocat între Găneasa și Pădurea Saru din cauza unui incediu

UPDATE ORA 15:40 Incendiul de vegetație uscată izbucnit vineri după-amiază pe terenurile agricole din proximitatea DN 65, între Găneasa și Pădurea Saru, a fost stins de pompieri după o intervenție de peste o oră, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.

Traficul rutier pe DN 65 (E574) între Găneasa și Pădurea Saru a fost reluat vineri, în jurul orei 15,00, dar pe un singur fir, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudia Radu.
Circulația rutieră a fost blocată total câtva zeci de minute și apoi reluată, dar numai pe un singur fir, din cauza degajărilor mari de fum provenit de la un incendiu de vegetație uscată ce se manifesta în mai multe focare pe o suprafață de peste 60 de hectare.

Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 20 de pompieri de la ISU Olt, cu trei autospeciale, mai mulți voluntari de la serviciile locale pentru situații de urgență și un tractor de la Serviciul Voluntar de Urgență Piatra-Olt.
În incendiu au ars vegetația de pe o suprafață de 61 de hectare, respectiv 55 hectare de miriște, 5 hectare lan de grâu și un hectar de vegetație și mărăciniș.

Alte peste 10 incendii de vegetație uscată au fost înregistrate în județul Olt în ultimele două zile, în perioada în care este în vigoare o avertizate cod portocaliu de caniculă.

ORA 14:24 Olt: Traficul rutier pe DN 65, blocat între Găneasa și Pădurea Saru din cauza unui incediu

Traficul rutier pe DN65, între Găneasa și Pădurea Saru, a fost blocat, vineri după-amiaza, din cauza unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifestă cu mai multe focare pe terenurile agricole din proximitatea drumului, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudia Radu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, suprafața afectată de incendiul de vegetație uscată din zona Găneasa — Pădurea Saru este de aproximativ 40 de hectare.

Pentru stingerea incediului de vegetație uscată acționează echipaje de pompieri de la Slatina.

"Ard vegetație uscată și cereale păioase, în mai multe focare, cu degajare de fum pe drumul european. Acționează două echipaje de stingere a incendiilor de la Detașamentul Slatina și se deplasează în zonă o a treia autospecială de stingere a incendiilor de la Slatina", a precizat Băsășteanu.

În zonă sunt echipaje de poliție rutieră pentru măsuri privind traficul rutier.

În județul Olt, începând de joi, este în vigoare un Cod portocaliu de caniculă. De joi dimineața și până vineri dimineața au fost 10 incendii de vegetație uscată în județ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”