Olt: Un bărbat care săpa șanțuri pentru canalizare a murit strivit de un mal de pământ

Olt: Un bărbat care săpa șanțuri pentru canalizare a murit strivit de un mal de pământ

Un bărbat care lucra la săparea unor șanțuri pentru rețeaua de canalizare a comunei Găvănești a murit, miercuri, după ce peste el s-a surpat un mal de pământ, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, bărbatul peste care s-a surpat malul de pământ este din comuna Verguleasa și are 58 de ani. În momentul în care s-a surpat malul de pământ, el se afla într-un șanț cu o adâncime de doi metri și o lățime de 60 de centimetri. La sosirea echipajelor de pompieri bărbatul era prins până la mijloc în pământul surpat.

La locul accidentului s-au deplasat echipaje ISU cu o autospecială de intervenție și descarcerare, echipaj SMURD, precum și de la Serviciul de Ambulanță. După o intervenție de circa zece minute, pompierii și muncitorii prezenți au reușit să îl scoată pe bărbat la suprafață, însă acesta se afla în stop cardio-respirator.

Echipajele medicale au început manevrele de resuscitare imediat ce bărbatul a fost scos din șanț, dar după 30 de minute manevrele de resuscitare cardio-pulmonară au fost stopate și pacientul a fost declarat decedat.

La locul accidentului s-a deplasat și o echipă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, care va începe o anchetă în acest caz.

Potrivit șefului ITM Olt, Cristian Ungureanu, acesta al treilea accident de muncă mortal produs în județul Olt de la începutul anului.

AGERPRES(AS, autor: Cristina Matei, editor: Elena Stanciu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu