Omicron: Franţa confirmă primul caz; varianta ar putea deveni dominantă până la sfârşitul lui ianuarie

Omicron: Franţa confirmă primul caz; varianta ar putea deveni dominantă până la sfârşitul lui ianuarie

Un prim caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului a fost confirmat în Franţa metropolitană la un bărbat rezident în regiunea pariziană, depistat pozitiv la revenirea dintr-o călătorie Nigeria, a anunţat joi Agenţia regională de sănătate (ARS), transmit AFP şi Reuters.

Bărbatul, nevaccinat împotriva COVID-19, cu vârsta între 50 şi 60 de ani, nu prezenta simptome în momentul efectuării testului, la coborârea din avion pe 25 noiembrie, a precizat agenţia.

Soţia sa, tot nevaccinată şi cu care a fost în călătorie, 'a fost testată pozitiv la COVID-19 şi în prezent se realizează o secvenţiere pentru a se verifica dacă este vorba tot despre varianta Omicron', a menţionat ARS.

Cuplul a rămas în izolare de la intrarea în ţară.

Franţa a anunţat miercuri o înăsprire a condiţiilor de intrare pe teritoriul său, impunând teste negative pentru toţi călătorii, chiar şi vaccinaţi, ce vin dintr-o ţară din afara Uniunii Europene.

Joi, principalul consilier ştiinţific al guvernului, Jean-Francois Delfraissy, a declarat că varianta Omicron ar putea ajunge dominantă în Franţa până la sfârşitul lunii ianuarie, dar că între timp ar fi posibil să fie sărbătorit Crăciunul în bune condiţii dacă se vor lua măsuri pentru limitarea răspândirii Delta.

În opinia sa, 'adevăratul inamic' este încă în continuare Delta, care propagă al cincilea val epidemic.

'Ar trebui să asistăm la o creştere progresivă a variantei Omicron, care va înlocui Delta', posibil până la sfârşitul lui ianuarie, a spus el la postul de televiziune BFM.

'Crăciunul nu este în pericol dacă populaţia şi decidenţii sunt toţi foarte prudenţi', a mai afirmat Delfraissy, reiterând că distanţarea socială şi doza booster de vaccin sunt armele-cheie în lupta contra COVID-19.

Miercuri, Franţa a raportat aproape 50.000 de cazuri noi de infectare şi 1.866 de pacienţi la terapie intensivă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria