Omran, băiatul de 4 ani - imaginea războiului din Siria pentru Departamentul de Stat american

Omran, băiatul de 4 ani - imaginea războiului din Siria pentru Departamentul de Stat american

Omran, băiatul de patru ani a cărui imagine circulă de miercuri pe Internet, l-a emoționat și pe purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al diplomației americane, John Kirby, a lăsat deoparte limbajul obișnuit al comunicatelor de presă și i-a întrebat pe ziariști, joi seara: "Câți dintre dv. au văzut înregistrarea video, fotografiile cu băiețelul?". El a continuat pe un ton vehement: "Băiețelul ăsta n-a trăit nici o singură zi fără război, moarte, distrugere, sărăcie în propria lui țară". "Nu e nevoie să fii tată, dar eu sunt. (...) Nu puteți să nu priviți asta și să nu vedeți că este adevărata față a ceea ce se întâmplă în Siria", a adăugat el.

Conflictul din Siria, declanșat în martie 2011, s-a soldat până acum cu 290.000 de morți, a reamintit oficialul american.

Imaginile cu Omran singur într-o ambulanță, plin de praf și sânge, au fost distribuite masiv în rețelele de socializare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...