Omul care a creat cele mai deranjante reclame online spune cum au apărut

Omul care a creat cele mai deranjante reclame online spune cum au apărut

Indiferent de browser -ul pe care îl foloseşti sau ce plugin ai instalat, e destul de greu să nu fi experimentat un val agresiv de ferestre pop-up care să te enerveze. Tocmai din acest motiv s-a creat o industrie globală de aplicaţii terţe şi extensii de browser care, printre alte, încearcă să blocheze cât mai multe pop-up-uri, scrie Playtech .

În mod evident, la un moment dat a existat primul pop-up . În speranţa de a afla motivaţia pentru existenţa sa, jurnaliştii de la The Atlantic l-au căutat pe cel care l-a creat. Ethan Zuckerman a explicat că scopul acestui tip de reclame nu era fie mai agresive. Totul a pornit de la website-uri cu conţinut piratat şi pornografie care voiau reclame pe site şi generau suficient de mult trafic încât cineva să caute o soluţie.

Problema majoră a venit în momentul în care nu s-au găsit companii dispuse să-şi afişeze un banner pe un site cu conţinut ilicit pentru că nu doreau să-şi vadă brandul asociat cu aşa ceva. Prin intermediul pop-up-urilor, indiferent de ce tip de pagină era generată, s-a găsit o portiţă pentru problema asocierii implicite. Nimeni nu s-a mai arătat ofuscat când şi-a văzut banner-ul sub forma unei ferestre dedicate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Nu e bine deloc” / Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii după ce starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit