Omul de afaceri rus Evgheni Prigozhin, „bucătarul lui Putin”, recunoaște în premieră că este fondatorul grupului de mercenari Wagner

Omul de afaceri rus Evgheni Prigozhin, „bucătarul lui Putin”, recunoaște în premieră că este fondatorul grupului de mercenari Wagner

Omul de afaceri rus Evgheni Prigozhin, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a declarat astăzi pentru prima dată în mod explicit că a fondat grupul de mercenari Wagner și a confirmat desfășurarea acestuia în țări din America Latină și Africa, potrivit Reuters, citată de The Guardian .

Reuters relatează că Prigozhin a spus, într-un comunicat a companiei sale, că a fondat grupul pentru a trimite luptători în regiunea ucraineană Donbas în 2014: „Din acel moment, la 1 mai 2014, s-a născut un grup de patrioți, care ulterior a dobândit numele BTG Wagner”.

Prigozhin, supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza contractelor sale de catering de la Kremlin, a negat anterior legăturile cu Wagner.

Luna trecută, Pjotr Sauer a relatat pentru The Guardian cum grupul a devenit proeminent în timpul ultimei invazii a Rusiei în Ucraina.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid