Omul de afaceri rus Evgheni Prigozhin, „bucătarul lui Putin”, recunoaște în premieră că este fondatorul grupului de mercenari Wagner

Omul de afaceri rus Evgheni Prigozhin, „bucătarul lui Putin”, recunoaște în premieră că este fondatorul grupului de mercenari Wagner

Omul de afaceri rus Evgheni Prigozhin, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a declarat astăzi pentru prima dată în mod explicit că a fondat grupul de mercenari Wagner și a confirmat desfășurarea acestuia în țări din America Latină și Africa, potrivit Reuters, citată de The Guardian .

Reuters relatează că Prigozhin a spus, într-un comunicat a companiei sale, că a fondat grupul pentru a trimite luptători în regiunea ucraineană Donbas în 2014: „Din acel moment, la 1 mai 2014, s-a născut un grup de patrioți, care ulterior a dobândit numele BTG Wagner”.

Prigozhin, supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza contractelor sale de catering de la Kremlin, a negat anterior legăturile cu Wagner.

Luna trecută, Pjotr Sauer a relatat pentru The Guardian cum grupul a devenit proeminent în timpul ultimei invazii a Rusiei în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”