Omul numit de USL ministru al Justiţiei şi judecător la CCR desfiinţează „listele negre” ale Bruxelles-ului reclamate de Proasta României la Juncker. Ce spunea Mona Pivniceru în 2012

Omul numit de USL ministru al Justiţiei şi judecător la CCR desfiinţează „listele negre” ale Bruxelles-ului reclamate de Proasta României la Juncker. Ce spunea Mona Pivniceru în 2012

Omul numit de USL ministru al Justiţiei şi judecător la CCR desfiinţează „listele negre” ale Bruxelles-ului reclamate de Proasta României la Juncker. Ce spunea Mona Pivniceru în 2012. Mona Pivniceru, ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, a respins în 2012 acuzaţiile privind o posibilă ingerinţă a Comisiei Europene, care ceruse să i se comunice stadiul anumitor dosare, scrie  G4Media.ro . “Câtă vreme ne-am obligat ca stat să respectăm niște standarde, ne-am asumat niște obligații internaționale, nu putem avea acum un dublu limbaj”, a spus Mona Pivniceru la o emisiune Realitatea TV în 7 noiembrie 2012, potrivit Agerpres.

Mona Pivniceru a fost numită de USL (coaliţia PSD – PNL) ca ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta în 2012. Ulterior, tot USL a propus-o pentru postul de judecător la Curtea Constituţională, unde funcţionează şi acum.

Reamintim că Proasta României a trimis miercuri o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene prin care reclamă o presupusă ingerinţă în justiţie. Ea se referă la scrisoarea Comisiei Europene din octombrie 2012, în care oficialii de la Bruxelles se interesau, în cadrul MCV, inclusiv de stadiul unor mari procese de corupție.

Mona Pivniceru declara în 2012 că nu se poate vorbi de o ingerință în actul de justiție a faptului că reprezentanți ai Comisiei Europene au cerut anumite date privitoare la mai multe dosare din instanțele românești, scrie Agerpres: “De la instituirea Mecanismului (MCV, n.r.) România s-a obligat la anumite condiționalități, singură și le-a propus ca standard, ca obiective de atins. Comisia monitorizează propriile noastre promisiuni. Comisia nu a cerut date din dosar, ci a cerut să se explice care este stadiul lucrărilor, adică procedura care a fost desfășurată în acele dosare.”.

Ministrul Pivniceru a mai spus la acel moment că stadiul unui dosar este public și poate fi verificat de oricine prin sistemul ECRIS al dosarelor din instanță și a explicat că MCV, în forma lui inițială, s-a fluidizat și și-a extins aria și în alte sfere de competență.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...