OMV, prima companie care scumpeşte carburanţii în acest an

OMV, prima companie care scumpeşte carburanţii în acest an

Benzina standard și motorina standard sunt mai scumpe cu 5 bani pe litru la stațiile Petrom, conform Monitorul Prețurilor . Prețurile majorate au intrat în vigoare la miezul nopții, scrie economedia.ro

Astfel, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 6,29 lei și 6,35 lei. Iar motorina standard costă între 7,50 lei și 7,53 lei pe litru.

Este prima majorare din acest, după cea de la 1 ianuarie, când scumpirile s-au datorat eliminării compensării de 50 de bani pe litru. Astfel, la 1 ianuarie, litrul de motorină a urcat cu 38 de bani, iar cel de benzină cu 36 de bani, pentru că, tot în prima zi din an, executivul a redus accizele.

Creșterea de preț de sâmbătă, 14 ianuarie 2023, anulează, de fapt, reducerile de preț de vineri, 6 ianuarie 2023, când Petrom a scăzut prețurile benzinei standard și motorinei standard, cu 5 bani, respectiv cu 4 bani pe litru. Ceea ce înseamnă că Petrom a revenit la prețurile pe care le afișa în prima zi a acestui an.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

4 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”