OMV și Gazprom ar putea relansa proiectul unui gazoduct în zona Mării Negre (Der Standard)

Grupul energetic austriac OMV și grupul rus Gazprom analizează posibilitatea relansării unui proiect vizând un gazoduct care să facă legătura între Rusia și Europa Centrală și de Sud via Marea Neagră, informează un articol publicat marți în cotidianul austriac Der Standard, preluat de Reuters.

Potrivit surselor citate de cotidianul Der Standard, acest subiect a fost discutat la forumul economic de la Sankt Petersburg de cancelarul austriac Christian Kern și președintele rus Vladimir Putin. La același forum OMV și Gazprom au semnat, în mod oficial, un memorandum de înțelegere care precizează principiile unei potențiale cooperări între Gazprom și OMV în coordonarea activităților pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale necesare pentru furnizarea de gaze naturale în Europa Centrală și de Sud-Est.

Der Standard susține că proiectul ar consta într-o prelungire a gazoductului TurkStream, pe care Gazprom intenționează să îl finalizeze în 2019. La rândul său, o sursă citată de Reuters a precizat că deocamdată este prea devreme să se vorbească despre costurile proiectului sau investițiile necesare. Însă dacă acest proiect va fi realizat ar crește importanța hub-ului de gaze pe care OMV îl are la Baumgarten, Austria, care distribuie anual aproximativ 57 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Nici OMV și nici Gazprom nu au dorit să comenteze aceste informații.

În luna decembrie 2014, Rusia a anunțat că renunță la proiectul gazoductului "South Stream", care urma să permită furnizarea de gaze naturale rusești spre Bulgaria, Serbia și Ungaria, via Marea Neagră, în favoarea proiectului "Turkish Stream", care prevede construcția unei conducte de gaze din Rusia până în Turcia, via Marea Neagră.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan