OMV va colabora cu organizaţiile ecologiste pentru a repara scurgerile de metan din România

OMV va colabora cu organizaţiile ecologiste pentru a repara scurgerile de metan din România

Grupul petrolier austriac OMV AG este dispus să lucreze cu organizaţiile nonguvernamentale pentru a identifica şi repara echipamentele care permit scurgeri de metan în atmosferă, un semn al modificării poziţiei companiei austriece în relaţia cu grupurile de de mediu, transmite Bloomberg.

Luna trecută, organizaţia Clean Air Task Force a identificat scurgeri de metan din doua puţuri de exploatare în oraşul Câmpina, judeţul Prahova.


Noul director general al OMV, Alfred Stern a spus că este gata să colaboreze cu organizaţiile nonguvernamentale pentru a îmbunătăţi controlul poluării în România, unul din cei mai importanţi producători de petrol şi gaze naturale din Uniunea Europeană.

"Lucrăm de mai mulţi ani la repararea acestor scurgeri. Aceasta nu înseamnă că ne putem opri. Trebuie să continuăm să lucrăm împreună cu aceste ONG-uri pentru a identifica locul exact unde există scurgeri şi ce putem face", a spus Alfred Stern joi seară la un briefing de presă.

Metanul este un gaz cu un efect de seră puternic responsabil pentru încălzirea globală. Eforturile destinate limitării scurgerilor de metan s-au intensificat pe măsură ce înmulţirea fenomenelor meteo extreme a scos în evidenţă pericolele schimbărilor climatice. Inundaţiile şi incendiile de pădure au lovit Europa în vara acestui an şi asta în condiţiile în care temperatura medie globală a crescut cu doar 1,2 grade Celsius faţă de nivelul din epoca pre-industrială.

Alfred Stern a spus că firma pe care o conduce va face tot ce poate pentru a ajuta la atingerea obiectivului convenit la Paris, privind limitarea creşterii temperaturii globale la 1,5 grade Celsius. Grupul OMV a investit aproximativ un miliarde de euro în România în ultimul deceniu pentru modernizarea echipamentelor şi oprirea scurgerilor de metan.

"Nu avem niciun interes ca metanul să se scurgă. Vrem să îl vindem", a spus Stern.

Tot joi, Alfred Stern a anunţat că la începutul anului viitor OMV AG va prezenta o nouă strategie, concentrată pe sustenabilitate. "Vom face o strategie în funcţie de locul în care ne putem diferenţia, de locul în care credem că ne putem învinge concurenţa", a spus Stern.

În vârstă de 56 de ani, Alfred Stern este, începând de miercuri, noul director general al grupului energetic austriac OMV, în locul lui Rainer Seele.

OMV AG, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...