Opera Naţională Română Timişoara aşteaptă publicul, în sală, cu premiera 'La serva padrona', produsă în pandemie

Opera Naţională Română Timişoara aşteaptă publicul, în sală, cu premiera 'La serva padrona', produsă în pandemie

Opera Naţională Română din Timişoara (ONRT) îşi aşteaptă publicul, în sală, pe 15 mai, cu o producţie proprie - "La serva padrona" de G.B. Pergolesi, care va fi prezentată în premieră.

Este un spectacol de excepţie, întrucât va avea trei reprezentaţii cu trei distribuţii diferite, toate în regia artistică a lui Silviu Purcărete şi cu scenografia semnată de Dragoş Buhagiar.

"Cu mari emoţii anunţăm o premieră în pandemie, în ciuda ei şi născută din vicisitudinile ei. Împreună cu Dragoş Buhagiar şi Silviu Purcărete am ales acest titlu, 'La Serva Padrona', pentru că pe scenă nu sunt foarte mulţi, nu este nevoie de balet, de cor şi nici de toată armata cu care sunteţi obişnuiţi la operă. Păstrăm, totuşi, orgoliul Operei de a pune în scenă o creaţie din perioada mai de început a operei, farsa 'La serva padrona', care este o muzică solidă, oferind spectatorului nu tragedii, ci două măşti ale teatrului, accentuând pe cea cu zâmbet", a declarat, joi, managerul ONRT, Cristian Rudic, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, sunt trei distribuţii în rolurile feminine şi două pentru bărbaţi. Spectacolele reunesc soliştii ONRT Narcisa Brumar, Crina Vezentan, Ligia Tiponuţ, George Proca, Dan Patacă şi Cristian Rudic.

Conducerea muzicală îi aparţine lui Mihnea Ignat; pregătirea muzicală - Rareş Păltineanu şi Traian Moldovan. Regia tehnică este asigurată de Hellen Ganser şi Lucian Boru. Sufleor - Eugenia Gyuris. Participă Orchestra Operei Naţionale Române Timişoara. Concert maeştri, Ovidiu Rusu şi Corina Murgu.

Spectacolul se va desfăşura la o capacitate de 30% din locuri (206 puse în vânzare) şi cu respectarea prevederilor privind normele sanitare impuse. AGERPRES/(A - autor: Otilia Halunga, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

3 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

4 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești

5 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului