Opera Naţională Română Timişoara aşteaptă publicul, în sală, cu premiera 'La serva padrona', produsă în pandemie

Opera Naţională Română Timişoara aşteaptă publicul, în sală, cu premiera 'La serva padrona', produsă în pandemie

Opera Naţională Română din Timişoara (ONRT) îşi aşteaptă publicul, în sală, pe 15 mai, cu o producţie proprie - "La serva padrona" de G.B. Pergolesi, care va fi prezentată în premieră.

Este un spectacol de excepţie, întrucât va avea trei reprezentaţii cu trei distribuţii diferite, toate în regia artistică a lui Silviu Purcărete şi cu scenografia semnată de Dragoş Buhagiar.

"Cu mari emoţii anunţăm o premieră în pandemie, în ciuda ei şi născută din vicisitudinile ei. Împreună cu Dragoş Buhagiar şi Silviu Purcărete am ales acest titlu, 'La Serva Padrona', pentru că pe scenă nu sunt foarte mulţi, nu este nevoie de balet, de cor şi nici de toată armata cu care sunteţi obişnuiţi la operă. Păstrăm, totuşi, orgoliul Operei de a pune în scenă o creaţie din perioada mai de început a operei, farsa 'La serva padrona', care este o muzică solidă, oferind spectatorului nu tragedii, ci două măşti ale teatrului, accentuând pe cea cu zâmbet", a declarat, joi, managerul ONRT, Cristian Rudic, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, sunt trei distribuţii în rolurile feminine şi două pentru bărbaţi. Spectacolele reunesc soliştii ONRT Narcisa Brumar, Crina Vezentan, Ligia Tiponuţ, George Proca, Dan Patacă şi Cristian Rudic.

Conducerea muzicală îi aparţine lui Mihnea Ignat; pregătirea muzicală - Rareş Păltineanu şi Traian Moldovan. Regia tehnică este asigurată de Hellen Ganser şi Lucian Boru. Sufleor - Eugenia Gyuris. Participă Orchestra Operei Naţionale Române Timişoara. Concert maeştri, Ovidiu Rusu şi Corina Murgu.

Spectacolul se va desfăşura la o capacitate de 30% din locuri (206 puse în vânzare) şi cu respectarea prevederilor privind normele sanitare impuse. AGERPRES/(A - autor: Otilia Halunga, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...