Operația la inimă la care a fost supus Ion Iliescu s-a încheiat. Fostul președinte este în stare stabilă

Operația la inimă la care a fost supus Ion Iliescu s-a încheiat. Fostul președinte este în stare stabilă

Operația la inimă la care a fost supus Ion Iliescu, la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu" din București, s-a încheiat, luni seară, au anunțar reprezentanții unității medicale. Potrivit acestora, fostul președinte este în stare stabilă.

Intervenția s-a încheiat în urmă cu puţin timp, iar starea de sănătate a fostului preşedinte este stabilă, au anunțat reprezentanții spitalului într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, diagnosticul pus fostului președinte a fost de "pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă".

"După evaluare și pregătire pre-operatorie, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu un rezultat final foarte bun. În prezent, domnul Ion iliescu se află în perioada post-operat6orie imediată, în Secția ATI 1 a institutului nostru, este stabil și în afara unui pericol imediat", spun reprezentanții Institutului de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu".

Ei precizează că "orice declarații ulterioare se vor face doar cu acordul expres al pacientului".

UPDATE 2/Potrivit lui Şerban Bubenek, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu" din București, Ion Iliescu nu dorește să fie transmise în spațiul public informații privind starea sa de sănătate.

UPDATE1/Medicii urmează să decidă în cursul zilei de luni dacă îl vor opera sau nu pe fostul șef al statului, care se simțea rău încă de duminică.

Sorin Oprescu, medicul care îl tratează pe Iliescu, a declarat la Antena 3 că în acest moment lui Ion Iliescu i se fac analize. Diagnosticul a fost confirmat, și anume cel de pericardită. Oprescu susține că inflamația nu are legătură cu stenturile care i s-au pus anterior fostului președinte.

UPDATE/Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Silviu Negoiţă, Ion Iliescu s-a prezentat luni la un control la această unitate spitalicească, medicii observând că fostul preşedinte prezenta un fenomen de dispnee (dificultăţi respiratorii).

„Medicii au observat că dânsul avea o respiraţie greoaie şi au decis să fie trimis la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu””, a precizat pentru AGERPRES Silviu Negoiţă.

El a adăugat că medicii de la Elias au luat legătura în acest sens cu cei de la Institutul „Prof. C.C. Iliescu”, unde se află în prezent internat fostul şef de stat.

Ion Iliescu are 89 de ani. El a mai fost operat la inimă în trecut, fiindu-i montate câteva stenturi. Una dintre operațiile pe inimă a fost făcută la Paris, în anul 2007.

Iliescu a fost supus, de asemenea, unei operații pentru un polip la colon, în anul 2012, la Spitalul Elias din București.

Fostul președinte s-a retras de câțiva ani din viața publică, el nemaifiind văzut la evenimente publice în ultimii ani.

Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930 și a fost președintele României în perioada 1992-1996 și 2000-2004.

Pe 21 decembrie 2018, Ion Iliescu a fost inculpat în dosarul Revoluției din 1989, fiind acuzat de crime împotriva umanităţii, alături de Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu.

De asemenea, în iulie 2017, Ion Iliescu a fost trimis în judecată în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, alături de fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii National și Mugurel Florescu, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare. Ei sunt acuzați de infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a peste 1.200 de persoane.

Articol în curs de editare.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina