Operațiune antiteroristă în Franța: cinci arestări, arme confiscate

Patru bărbați și o femeie au fost arestați marți în mai multe locuri din Franța și arme au fost confiscate de către serviciile antiteroriste, care se tem de o posibilă acțiune violentă, au anunțat surse judiciare și apropiate anchetei, relatează AFP.

Arestările au avut loc în special în apropiere de Rouen (nord-vest), la Roanne (centru) și Villeneuve d'Ascq (nord). S-au găsit două pistoale și două mitraliere în cursul perchezițiilor, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Aceste arme erau deținute legal de un apropiat al unuia dintre suspecți, au indicat două surse apropiate anchetei. Acești doi bărbați se află printre cei aflați în custodia poliției.

Cei mai mulți dintre suspecți sunt născuți în anii '90. Arestările au avut loc în cadrul unei anchete preliminare deschise la parchetul antiterorist în luna martie în urma unor informații, a precizat sursa judiciară.

Unii dintre cei arestați mențineau legătura pe internet și prin intermediul rețelelor de socializare, iar unele dintre mesajele trimise de aceștia au indicat posibilitatea unei acțiuni violente, a adăugat o sursă apropiată anchetei.

În seara zilei de 20 aprilie, cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, un bărbat a deschis focul pe Champs-Elysées asupra unor polițiști, omorându-l pe unul dintre ei. Agresorul, care a afirmat că aparține Statului Islamic (SI), a fost ucis.

Atacul a fost revendicat la scurt timp de SI, grupare aflată la originea majorității atentatelor comise în Franța din anul 2015 și care s-au soldat în total cu 239 de morți.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar