Opozant rus: Rușii nu sunt pregătiți să scape de Putin. Dar nu le poți reproșa asta

Opozant rus: Rușii nu sunt pregătiți să scape de Putin. Dar nu le poți reproșa asta

Leonid Volkov, liderul de cabinet al opozantului rus Aleksei Navalnîi, a afirmat pentru ziarul independent rus Novaia Gazeta că nici nemții sau spaniolii n-au putut să-i sfideze pe Hitler sau Franco.

Volkov a afirmat că nici alte popoare nu au reușit să scape ușor de liderii lor nocivi. FOTO EPA-EFE

În interviul oferit ziariștilor ruși, Lenoid Volkov, în vârstă de 41 de ani, apropiat al opozantului rus Aleksei Navalnîi a afirmat: „Toată lumea spune că rușii nu sunt pregătiți să scape de dictatorul lor, de torționarul lor. Da, rușii nu sunt pregătiți să facă asta. Sunt de acord. Dar nu le poți reproșa lucrul ăsta. Sunt de acord cu prima parte, dar sunt complet în dezacord când sună ca un reproș”, a afirmat omul politic.

Volkov a mai menționat că nici alte popoare nu au reușit să scape ușor de liderii lor dăunători.

Nemții nu au putut să îl dea jos pe Hitler, nici spaniolii pe Franco, cel care a fost la putere pentru aproape 40 de ani. Râdeau de el când era în vârstă, nimeni nu-l iubea, dar nici nu puteau să scape de el, fiindcă avea un sistem de represiune bine pus la punct, puternic. Așa funcționează totalitarismul”, a declarat Volkov.

Mai mult decât atât, politicianul a precizat că sistemul de represiune este bazat pe răspunsuri rapide din partea militară și din cea a poliției.

Din acest motiv, când oamenii îmi spun că rușii trebuie criticați pentru asta, mă enervez foarte tare. Pentru 22 de ani, Putin a băgat oameni în închisoare, i-a bătut, le-a furat sume mari de bani. Ce știm noi despre corupția Rusiei, după un studiu de 12 ani, e doar vârful icebergului. Nu vedem încă dimensiunea reală. S-au furat trilioane”, a mai adăugat Volkov.

În aceeași ordine de idei, liderul de cabinet al opozantului rus a asemănat regimul președintelui rus Vladimir Putin cu un „abuz domestic”.

Un bărbat își bate nevasta, îi ia banii și îi cheltuie pe băutură, iar 20 de ani mai târziu iese pe stradă și începe să bată și să violeze vecina. E convins că nu va suporta consecințe. Rusia e victima Putinismului”, a concluzionat politicianul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea