Opozanta Maria Kolesnikova este suspectată de trădare de ţară, susţine avocatul ei

Opozanta Maria Kolesnikova este suspectată de trădare de ţară, susţine avocatul ei

Opozanta Maria Kolesnikova este reţinută de autorităţile din Belarus sub suspiciunea de trădare de ţară, în cadrul unei anchete penale asupra unei tentative de a răsturna puterea, a declarat miercuri avocatul său, potrivit agenţiei ruse RIA, citate de Reuters.

Kolesnikova a fost răpită pe stradă de bărbaţi mascaţi luni dimineaţă, la Minsk. Marţi, ea şi-a rupt paşaportul pentru a nu fi forţată să treacă graniţa în Ucraina. Este una din liderele protestatarilor care au cerut demisia preşedintelui Alexandr Lukaşenko după alegerile prezidenţiale de la 9 august, despre care opoziţia susţine că au fost fraudate. Lukanşenko neagă însă că pentru realegerea sa s-ar fi comis vreo fraudă electorală.

Scriitoarea laureată a premiului Nobel Svetlana Alexievici, aliata Mariei Kolesnikova, a acuzat miercuri autorităţile din Belarus că îşi terorizează propriul popor, în contextul în care un alt politician al opoziţiei, Maxim Znak, a fost reţinut de bărbaţi mascaţi în haine civile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?