Opozantul Aleksei Navalnîi, transferat în secret într-un loc necunoscut: „Atât de tare se tem de el”

Opozantul Aleksei Navalnîi, transferat în secret într-un loc necunoscut: „Atât de tare se tem de el”

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, rivalul politic numărul unu al lui Vladimir Putin, a fost transferat în secret din colonia penitenciară IK-6 din regiunea Vladimir, la est de Moscova, către un loc necunoscut.

Aleksei Navalnîi în arest FOTO EPA-EFE

Apropiaţi ai lui Navalnîi primiseră informații despre un posibil transfer al opozantului într-o colonie cu un regim mai dur. după ce în august a fost condamnat la încă 19 ani de închisoare.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş, personalul coloniei IK-6 din oraşul Melehovo i-a declarat avocatului acestuia că disidentul nu se mai află printe deţinuţi.

„Au refuzat să spună unde anume l-au dus”, a scris Kira Iarmîș pe platforma X.

Procesul de transferare a deţinuţilor pe calea ferată străbătând vastul teritoriu al Rusiei poate dura săptămâni întregi, iar apropiaţii lor nu pot afla informaţii despre ce se întâmplă cu aceştia decât după ce ajung la destinaţie, notează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

Navalnîi nu mai poate fi contactat de marţea trecută.

Asistenta sa, Liubov Sobol, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că susţinătorii opozantului se tem că este pe cale să fie transferat într-un nou loc de detenţie în contextul apropierii așa-ziselor alegeri prezidențiale din Rusia, de fapt un act prin care Vladimir Putin se reconfirmă ca „președinte”.

„Atât de tare se tem de Navalnîi, care este în închisoare, are drepturi limitate de corespondenţă, nu-şi poate vedea familia şi aşa mai departe, încât în perioada când Putin urma să-şi anunţe candidatura au hotărât să-l izoleze pur şi simplu de lumea exterioară, Doamne fereşte să facă vreo declaraţie”, a comentat Liubov Sobol.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat