Opozantul belarus Maksim Znak a intrat în greva foamei în închisoare

Opozantul belarus Maksim Znak a intrat în greva foamei în închisoare

Politicianul belarus de opoziţie Maksim Znak a declarat vineri greva foamei în închisoare, după ce a fost acuzat că a lansat apeluri la acţiuni care ar putea dăuna intereselor naţionale ale ţării, a anunţat Consiliul de coordonare al opoziţiei, relatează Reuters.

Znak este un membru al consiliului şi un lider proeminent al protestelor care cer demisia preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, după alegerile prezidenţiale de la 9 august despre care opoziţia susţine că au fost trucate. Preşedintele belarus neagă însă orice nereguli în organizarea scrutinului.

Informaţia privind intrarea în greva foamei a lui Maksim Znak a fost anunţată anterior şi de agenţia rusă Interfax, potrivit Reuters, care l-a citat pe avocatul său.

Tot vineri, un bărbat şi-a dat foc în faţa unei secţii de poliţie din oraşul belarus Smolevici şi se află în stare gravă la spital, a anunţat Ministerul de Interne.

Un poliţist a alergat afară din clădire pentru a stinge flăcările cu un stingător de incendii, în timp ce bărbatul se zvârcolea pe pavaj, potrivit imaginilor date publicităţii de minister.

Motivul acestui gest nu este pentru moment cunoscut, dar bărbatul a suferit în trecut de boli mintale, a mai precizat sursa citată.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani