Opozantul rus Aleksei Navalnîi afirmă că este vizat de alte trei anchete penale

Opozantul rus Aleksei Navalnîi afirmă că este vizat de alte trei anchete penale

Opozantul rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi a afirmat marţi că este vizat de alte trei anchete penale, presiunea sporind în ultimele săptămâni împotriva mişcării şi susţinătorilor săi, informează AFP.

Pe contul său de Instagram, Navalnîi a anunţat că a fost acuzat de deturnarea "tuturor donaţiilor" făcute organizaţiei sale anti-corupţie, precum şi de înfiinţarea unui grup ce "aduce atingere drepturilor omului" şi de insultă faţă de o judecătoare în timpul unui recent proces.

Opozantul de 44 de ani afirmă că a primit în celula sa vizita unui inspector al puternicului Comitet de Anchetă, însărcinat cu pincipalele anchete penale.

"El mi-a spus că în scumpa noastră Rusie se anchetează acum trei noi cazuri grave. Şi că 21 de anchetatori se ocupă de ele la cel mai înalt nivel. Şi că pentru fiecare dintre ele, criminalul sunt eu", a scris Navalnîi. "Puternica mea organizaţie criminală ea amploare. Eu comit din ce în ce mai multe crime", a ironizat el, adăugând că este "un geniu" al lumii criminale.

Navalnîi, cel mai marcant critic din Rusia al preşedintelui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani şi jumătate într-o colonie penitenciară pentru acuzaţii de fraudă datând din 2014, pe care opozantul le denunţă ca motivate politic.

Opozantul în vârstă de 44 de ani a supravieţuit anul trecut unei otrăviri cu o substanţă neurotoxică, potrivit medicilor germani. Suferind de dureri acute la coloana vertebrală şi picioare, el a intrat în greva foamei la sfârşitul lunii martie pentru a protesta faţă de condiţiile de detenţie şi a încetat această formă de protest luna trecută după ce a primit îngrijiri medicale mai bune.

În ultimele săptămâni, autorităţile ruse au început demersuri în justiţie pentru a scoate în afara legii, pe motiv de extremism, Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) şi reţeaua de birouri regionale a organizaţiei lui Navalnîi.

Procesul i-a determinat pe colaboratorii acestuia să-şi suspende o mare parte a activităţilor.

Dacă FBK şi birourile regionale vor fi declarate în mod oficial extremiste, autorităţile vor primi puterea de a-i încarcera pe activişti şi a le îngheţa conturile bancare.

Următoarea audiere în acest proces este programată să aibă loc la data de 9 iunie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 De citit...

5 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!