Opozantul rus Aleksei Navalnîi anunţă că a fost reţinut de poliţie

Opozantul rus Aleksei Navalnîi anunţă că a fost reţinut de poliţie

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a declarat joi că a fost reţinut de poliţie în timp ce pleca de la un cabinet stomatologic, relatează Reuters şi dpa.

'Ei mă duc undeva', a scris Navalnîi pe Twitter. Anunţul lui Navalnîi a fost făcut la scurt timp după ce şeful echipei sale de campanie, Leonid Volkov, a anunţat tot pe Twitter că a fost reţinut de poliţie pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Şi Roman Rubanov, directorul Fondului de luptă împotriva corupţiei înfiinţat de Navalnîi, a fost arestat la începutul acestei săptămâni pe unul din aeroporturile din Moscova. El a fost condamnat la 10 zile de închisoare pentru organizarea unor manifestaţii ce au reunit mii de ruşi în 28 ianuarie.

Carismatic blogger anticorupţie, Aleksei Navalnîi, şi-a îndemnat susţinătorii să boicoteze şi să supravegheze alegerile prezidenţiale din 18 martie, în urma cărora Vladimir Putin ar putea obţine, fără surprize, un al patrulea mandat prezidenţial.

Declarat ineligibil din cauza unei condamnări penale pe care o estimează orchestrată de Kremlin, Aleksei Navalnîi nu poate participa la scrutinul din 18 martie. Din cauza faptului că nu se poate prezenta, el intenţionează să influenţeze participarea îndemnând la boicotarea acestor alegeri.

Sediile de campanie ale opozantului din întreaga Rusie sunt vizate regulat de percheziţii ale poliţiei, iar susţinătorii săi denunţă o presiune constantă din partea autorităţilor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...