Opozantul rus Andrei Pivovarov este condamnat la patru ani de închisoare pentru conducerea unei mişcări politice ilegale

Opozantul rus Andrei Pivovarov este condamnat la patru ani de închisoare pentru conducerea unei mişcări politice ilegale

Andrei Pivarov este fostul directorul al grupării de opoziţie Open Russia („Rusia Deschisă”), în prezent desfiinţată, care avea legături cu fostul magnat din industria petrolului şi un critic vechi al Kremlinului, Mihail Hodorkovski. În prezent, Hodorkovski trăieşte în exil.

Poliţia rusă l-a reţinut pe Pivovaron în iunie 2021, după ce l-a dat jos dintr-un avion, cu destinaţia Polonia.

Rusia a desemnat anterior organizaţia Open Russia ca fiind „indezirabilă”, iar mişcarea şi-a închis operaţiunile ruseşti anul trecut, în încercarea de a-şi proteja asociaţii. Mai mulţi lideri regionali ai Open Russia au fost condamnaţi la închisoare în ceea ce susţinătorii acuză că sunt cazuri motivate politic.

„În urma revizuirii materialelor cauzei si a probelor depuse de părţi, instanţa a concluzionat cî inculpatul este vinovat şi a fost condamnat la 4 ani de închisoare”, se arată într-un comunicat al instanţei din oraşul sudic Krasnodar.

Sentinţa vine la doar câteva zile după ce un alt politician important al opoziţiei ruse, Ilia Iasin, a fost ţinut în închisoare în aşteptarea unei anchete pentru a stabili dacă a răspândit informaţii false despre forţele armate ale Rusiei - acuzaţii care implică o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”