Opt arestări în ancheta privind atentatul de la Istanbul (presă)

Opt arestări în ancheta privind atentatul de la Istanbul (presă)

Opt persoane au fost reținute și plasate în detenție luni la Istanbul în cadrul anchetei privind atentatul comis în noaptea de Anul Nou și revendicat de Statul Islamic, au relatat agențiile de presă Dogan și Anadolu, preluate de AFP.

Arestările au fost operate de echipe ale poliției antiteroriste, dar nu se cunosc detalii despre cei reținuți.

Arestările de luni sunt primele în legătură cu atacul survenit într-un club din Istanbul în noaptea de Anul Nou, atentat în care au fost ucise 39 de persoane, inclusiv cetățeni străini.

Însă autorul atacului care a semănat moarte în clubul Reina din Istanbul, trăgând la întâmplare asupra sutelor de oameni care celebrau aici intrarea în Noul An, este în continuare dat în urmărire și căutat de autorități în cadrul unei ample operațiuni, subliniază agenția de presă Anadolu.

Atentatul de la Istanbul a intervenit în condițiile în care armata turcă încearcă, înregistrând pierderi grele, să recucerească orașul Al-Bab, bastion al SI în nordul Siriei, unde Ankara desfășoară o ofensivă împotriva jihadiștilor, dar și a milițiilor kurde.

În comunicatul în care a revendicat luni atacul de la Istanbul, gruparea Statul Islamic (SI) acuză Turcia, țară populată majoritar de musulmani, să s-a aliat creștinilor, referdinu-se astfel de coaliția internațională antijihadistă condusă de Washington și a cărei membră este și Ankara.

Jihadiștii au amenințat de mai multe ori că vor lovi Turcia ca răspuns la operațiunile ei militare în Siria.

Atentatul din clubul Reina marchează o intrare sângeroasă în anul 2017 pentru Turcia, deja zguduită în 2016 de o tentativă de puci eșuată și de un val de atentate având legătură cu jihadiști sau cu rebeliunea kurdă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

4 Video viral

5 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…