Opt pastile inovative vor ajunge pe lista medicamentelor gratuite din luna mai

Opt pastile inovative vor ajunge pe lista medicamentelor gratuite din luna mai

Opt pastile inovative vor fi incluse de la 1 mai pe lista medicamentelor gratuite și compensate, potrivit unui anunț al Ministerului Sănătății (MS). De asemenea, instituția a precizat că aproximativ 700.000 de pacienți vor beneficia de aceste tratamente.

Noi medicamente vor fi compensate de la 1 Mai / Foto: Arhivă / Shutterstock

Aceste medicamente sunt destinate pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost–volum.

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat miercuri o Hotărâre privind modificarea şi completarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate”, se arată în comunicatul insituției.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite va intra în vigoare de la 1 mai 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 Țara în care am ajuns să trăim...