Opt pastile inovative vor ajunge pe lista medicamentelor gratuite din luna mai

Opt pastile inovative vor ajunge pe lista medicamentelor gratuite din luna mai

Opt pastile inovative vor fi incluse de la 1 mai pe lista medicamentelor gratuite și compensate, potrivit unui anunț al Ministerului Sănătății (MS). De asemenea, instituția a precizat că aproximativ 700.000 de pacienți vor beneficia de aceste tratamente.

Noi medicamente vor fi compensate de la 1 Mai / Foto: Arhivă / Shutterstock

Aceste medicamente sunt destinate pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost–volum.

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat miercuri o Hotărâre privind modificarea şi completarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate”, se arată în comunicatul insituției.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite va intra în vigoare de la 1 mai 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe „valoarea” asta o fi întrebat-o vreodată Fiscul cum justifică luxul impertinent în care trăiește?

2 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

3 Omul ăsta știe când spune ce spune despre Ciolacu...

4 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

5 VIDEO Dramoletă la Găești, cu o femeie amendată după ce și-a prins soțul cu amanta în mașină