Opt zile de doliu național în Algeria pentru moartea lui Fidel Castro

Opt zile de doliu național în Algeria pentru moartea lui Fidel Castro

Președintele algerian Abdelaziz Bouteflika a decretat sâmbătă opt zile de doliu național pentru moartea fostului lider cubanez Fidel Castro, informează Reuters.

Bouteflika i-a trimis un mesaj de condoleanțe lui Raul Castro Ruz, actualul președinte al Cubei, fratele celui decedat. În mesaj, președintele algerian se referă la "marea pierdere" pentru poporul său și reamintește rolul jucat de Fidel Castro în războiul de independență al Algeriei împotriva ocupației franceze. Ulterior, Cuba a oferit "solidaritate și sprijin" pentru reconstrucție.

Potrivit șefului statului algerian, Fidel Castro — care a murit sâmbătă, la vârsta de 90 de ani — a fost "un adevărat apărător al valorilor păcii, respectului și suveranității naționale".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea