Orange va fi "dealer" de pachete de programe TV pentru Telekom

Orange va fi "dealer" de pachete de programe TV pentru Telekom

Compania de comunicaţii Orange va putea încheia contracte cu clienţii săi pentru vânzarea de pachete de programe TV ale cablistului Telekom Romania Communications (TKR), potrivit unei notificări TKR, de care CNA a luat act, în cadrul şedinţei publice de marţi, 10 mai.

Orange va fi "dealer" de pachete de programe TV pentru Telekom

La şedinţă a fost prezentă o delegaţie din partea companiei de comunicaţii Telekom România (TKR). Directorul de stategie al Telekom a amintit Consiliului că în luna septembrie a anului trecut TKR a anunţat că va colabora cu nişte "terţi" şi conform promisiunii făcute atunci, dar şi "în numele transparenţei", au clarificat acum numele unui "terţ".

Într-o adresă trimisă către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în 14 septembrie 2015, Telekom solicita un punct de vedere privind intenţia compaiei de a acorda acces la reţele proprii CATV şi DVB-C (reţelele de comunicaţii electronice, n.r.) şi altor operatori de servicii de telecomunicaţii, numiţi "Operatori Terţi", cu scopul creşterii ratei de utilizare.

Compania a amintit Consiliului că, potrivit extrasului din şedinţa CNA din 22 septembrie 2015 (care poate fi accesat de pe site-ul CNA, n.r.), "Consiliul a luat la cunoştinţă intenţiile Telekom".

În cadrul şedinţei de marţi, 10 mai, s-a discutat faptul că în documentele depuse, Telekom a făcut o menţiunea specială pentru a explica faptul că Orange nu are nevoie de aviz de retransmisie, fiindcă doar va încheia contractele, responsabilitatea privind retransmisia televiziunilor rămânând Telekom – "În conformitate cu adresa Telekom Romania Communications (TKR) din 14 septembrie 2015 şi în baza autorizaţiei de retransmitere, TKR va retransmite serviciile de programe inclusiv către abonaţii care vor încheia contracte tripartite cu TKR şi Orange România SA. Conform aceleiaşi adrese, TKR este şi va rămâne singura entitate responsabilă, atât cu operarea infrastructurii tehnice, cât şi cu retransmisia serviciilor de programe".

Potrivit afirmaţiilor CNA făcute în şedinţă, Orange va fi un "operator economic".

Având în vedere că anumiţi membri nu au înţeles iniţial exact care este situaţia şi faptul că Orange nu are nevoie de aviz, Lorand Turos a explicat că Orange va fi "un fel de retailer", iar Valentin Jucan a menţionat termenul de "dealer".

De asemenea, Valentin Jucan a explicat pentru presă că "Orange va funcţiona în acest parteneriat ca un fel de retailer, ca un fel de distribuitor", oferind un exemplu: "ei în magazine (Orange, n.r.), atunci când, de exemplu, mergeţi să faceţi un abonament, vă întreabă dacă nu doriţi să faceţi un abonament şi la Telekom, fără ca serviciul Orange să includă în pachetul de telefonie sau de abonament de internet servicii de la Telekom".

Astfel, Orange, în calitate de "Operator Terţ" va avea acces la reţele de cablu ale Telekom, dar fără a primi vreun drept privind retransmisia programelor TV.

Orange va avea responsabilitatea facturării serviciilor, asigurarea relaţiei cu clienţii, termenele de remediere a deanjamentelor serviciilor TV, Telekom fiind responsabil pentru supunerea spre aprobarea CNA a grilelor de programe ale "Operatorilor Terţi" cu specificarea, în fiecare caz în parte, a indentităţii acestora care vor fi parte la contractul tripartit cu abonaţii.

În decembrie 2015, potrivit informaţiilor din presă, Orange şi Telekom, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, au semnat la începutul lunii decembrie, după doi ani de negocieri duse într-o maximă discreţie, un acord prin care îşi oferă acces la reţeaua fixă, respectiv mobilă 4G.

Iar în luna martie, în prima sa conferinţă de presă, noul CEO al companiei, Miroslav Majoros, declara că principalul obiectiv al Telekom România pentru acest an îl reprezintă creşterea profitabilităţii, care s-a redus anul trecut.

Acesta a mai menţionat atunci (în martie, n.r.) că, în aproximativ două luni, atât Telekom, cât şi Orange, cu care de curând au semnat un contract de colaborare, vor lansa oferte pentru abonaţi. În urma parteneriatului dintre cele două părţi, cunoscut sub numele "Apolodor", Telekom va avea acces la reţeaua de date mobile a Orange, iar grupul francez - la cel de telefonie fixă şi televiziune al companiei româno-germane.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 SF curat...