„Oraşul de fier”. Zeci de ucraineni locuiesc în vagoane de tren, după ce locuinţele lor din Irpin au fost distruse în războiul cu ruşii

„Oraşul de fier”. Zeci de ucraineni locuiesc în vagoane de tren, după ce locuinţele lor din Irpin au fost distruse în războiul cu ruşii

Autorităţile din oraşul Irpin au inaugurat recent locuinţele temporare, în care locuiesc acum peste 20 de familii.

„Oraşul de fier” este situat la circa 10 minute de gară şi este păzit în permanenţă.

Complexul este alcătuit din cinci vagoane, care dispun de aer condiţionat şi băi cu duşuri. Mai mult decât atât, oamenii dispun de un vagon restaurant, biciclete şi o bibliotecă. Pe lângă toate acestea, lângă vagoane există locuri de joacă special amenajate şi terenuri de sport, plus o zonă de grătar cu foişoare şi internet.

Vagoanele poartă numele următoarelor personalităţi: al fostului mare fotbalist, azi antrenor, Andri Şevcenko, al câştigătorilor Eurovision Song Contest 2022, Kalush Orchestra, al actriţei Angelina Jolie, al cântăreţulului ucrainean Sviatoslav Vakarciuk şi al liderul trupei irlandeze U2, Bono.

Proiectul a fost realizat de către compania de căi ferate în colaborare cu consiliul oraşului şi organizaţia World Central Kitchen, care oferă trei mese gratuite pe zi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria