Orban (PNL): Biroul Politic Naţional va stabili, vineri, echipa şi mandatul cu care vom merge la consultările de la Cotroceni

Orban (PNL): Biroul Politic Naţional va stabili, vineri, echipa şi mandatul cu care vom merge la consultările de la Cotroceni

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că Biroul Politic Naţional al partidului va stabili, vineri, echipa şi mandatul cu care liberalii vor merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu ne bucurăm astăzi. Guvernarea României este un lucru mult prea grav pentru ca noi astăzi, chiar dacă am reuşit în acest demers salutar pentru naţiunea română să ne creeze starea de bucurie şi de satisfacţie. Se încheie o perioadă de distrugere, de ură şi de divizare, începe o perioadă de construcţie, modernizare, în care Guvernul va fi readus în serviciul cetăţeanului. O perioadă în care fiecare cetăţean român poate să aspire cu legitimitate la îndeplinirea tuturor drepturilor şi libertăţilor sale şi la şansa de a reuşi în viaţă. (...) Mâine, la ora 9,00, am convocat Biroul Politic Naţional al PNL pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare, pentru a stabili echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni şi mandatul cu care ne vom duce la preşedintele României. (...) Declaraţiile privitoare la ceea ce vom face, la mandatul cu care ne vom duce la Cotroceni, le vom da numai după dezbaterea din cadrul forurilor statutare ale PNL şi le vom prezenta public la finalul BPN de mâine", a spus Orban, joi, la Parlament, după adoptarea moţiunii de cenzură.

Liderul liberalilor a subliniat că, în cazul în care PNL va fi chemat să formeze un nou Guvern, atunci el va fi propus pentru funcţia de premier, dat fiind faptul că este preşedintele partidului.

"În cazul în care vom fi chemaţi să formăm Guvernul, propunerea PNL pentru funcţia de premier este în persoana preşedintelui PNL, adică în persoana mea, Ludovic Orban", a arătat preşedintele PNL.

El a mai spus că liberalii au în toate domeniile posibili candidaţi pentru funcţiile de miniştri.

"Suntem înaintea unor consultări la Palatul Cotroceni şi înaintea unor negocieri, care vor fi derulate cu formaţiunile politice ce au participat la realizarea acestui succes imens pentru România. Propunerea noastră este foarte clară şi noi vom încerca să convingem orice posibil partener, în cazul în care vom fi chemaţi să formăm Guvernul, ca formula Guvernului să fie suplă, eficientă, cu un număr de miniştri cât mai mic posibil - 15, maxim 16 ministere", a adăugat Orban.

El a precizat că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis.

"I-am mulţumit pentru susţinerea care, după părerea mea, a contat enorm de mult, dacă nu cumva a avut un efect decisiv în reuşita acestei moţiuni", a declarat Orban.

Totodată, el a mulţumit partenerilor moţiunii de cenzură, pentru că au rezistat "ofertelor ticăloase" făcute de putere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...