Orban - întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii instituţiilor publice cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale

Orban - întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii instituţiilor publice cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii instituţiilor publice cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, pentru a face o analiză a stadiului pregătirilor scrutinului.

"Am convocat această întâlnire pentru a face o analiză foarte serioasă a stadiului pregătirii alegerilor sub toate aspectele, atât în România, cât şi în străinătate, mai ales. Aici sunt câteva lucruri pe care o să vi le solicit - stadiul de pregătire şi mai ales ce măsuri putem lua în cazul în care sunt situaţii în care trebuie remediate. Sigur că această întâlnire e cu câteva zile înainte de alegeri, dar am convocat această întâlnire cât am putut de repede după învestirea Guvernului şi după adoptarea ordonanţei privind funcţionarea Guvernului. Vreau să ştim cum stăm cu organizarea secţiilor de votare, cu desemnarea de preşedinţi, de locţiitori, atât în ţară, cât şi în străinătate. Vreau să ştiu în ce măsură s-a făcut o publicitate în diaspora, astfel încât cetăţenii români să fie informaţi că au posibilitatea să voteze vineri, sâmbătă şi duminică, astfel încât să evităm posibila aglomerare a secţiilor de votare în ziua de duminică. Obiceiul oamenilor este să meargă la vot duminică şi aici trebuie, cât mai aveam timp, făcută o campanie intensă pe toate canalele posibile pentru a îi informa pe românii din diaspora că au posibilitatea să voteze vineri, sâmbătă şi duminică", a spus premierul la începutul întâlnirii cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului de Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Autorităţii Electorale Permanente.

El a adăugat că Ministerul de Interne trebuie să informeze cum stă cu organizarea în jurul secţiilor de votare, dacă sunt efective suficiente care să asigure paza secţiilor de votare, dacă există organizate toate activităţile de securizare a transportului proceselor-verbale de la centrele de votare către Birourile Electorale Judeţene şi apoi către Biroul Electoral Central, după centralizare.

Premierul i-a spus ministrului de Interne, Marcel Vela, că a observat că "se îmbolnăvesc prefecţi", iar Vela a replicat că "e un virus" şi că doi prefecţi şi un prefect s-au îmbolnăvit.

"E un virus, e epidemie. (...) Căutaţi soluţii să existe cineva care să exercite autoritatea prefectului, acolo unde s-au îmbolnăvit prefecţii şi ţinem minte această îmbolnăvire în prag de alegeri", a afirmat Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria