Orban: 28 iunie, data cea mai probabilă a alegerilor locale; PSD a arătat că nu înţelege democraţia

Orban: 28 iunie, data cea mai probabilă a alegerilor locale; PSD a arătat că nu înţelege democraţia

Prim-ministrul interimar, Ludovic Orban, a declarat marţi, în debutul şedinţei de Guvern, că 28 iunie este data cea mai probabilă a alegerilor locale.

Totodată, el a reproşat PSD faptul că a lipsit de la consultările cu partidele parlamentare în vederea elaborării hotărârii de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020.

"Din păcate, din nou, PSD a arătat că e un partid care nu înţelege democraţia nici atunci când i se oferă ocazia să beneficieze de un comportament democratic al unui partid de guvernământ. Nu a fost prezent. Cu celelalte formaţiuni politice, în urma analizei pe care am făcut-o, a rezultat ca cea mai probabilă dată data de 28 iunie. Faţă de discuţiile noastre anterioare care dădeau cea mai probabilă dată data de 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente, legate de derularea campaniei după creşterea temperaturilor, astfel încât, în funcţie de prognozele de evoluţie a epidemiei, să avem un impact minim asupra campaniei. De asemenea, am ţinut cont şi de examenul de capacitate, de examenul de Bacalaureat, care ar urma să se finalizeze până în data de 28", a spus Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...