Orban, acuză Mafia din umbră: Neinformatizarea ANAF, o dovadă a premeditării tolerării evaziunii fiscale

Orban, acuză Mafia din umbră: Neinformatizarea ANAF, o dovadă a premeditării tolerării evaziunii fiscale

Orban, acuză Mafia din umbră: Neinformatizarea ANAF, o dovadă a premeditării tolerării evaziunii fiscale.

 Ludovic Orban a afirmat, într-o emisiune la B1 TV, că informatizarea ANAF va fi declarată de importanță națională în cadrul CSAT, la inițiativa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, pentru ca procesul să deruleze cu ”viteză maximă”. Premierul susține că întârzierea din timpul guvernării PSD a fost deliberată, fiind tolerată astfel evaziunea fiscală.

”Avem cel mai mic procent de colectare din Uniunea Europeană raportat la PIB. Ministerul Finanțelor a obligat firmele să-și ia case de marcat electronice, dar în doi ani și jumătate n-au luat servere, deși nu era în interesul companiilor, ci al ANAF. Nu cumva este o dovadă clară a premeditării în ce privește tolerarea evaziunii fiscale?”, a declarat premierul Orban.

El a amintit că guvernul precedente au pierdut și finanțarea de la Banca Mondială pentru informatizarea sistemului  fiscal, motiv pentru care se impune luarea unei decizii în Consiliul Suprem de Apărare a Țării care să permită proceduri de achiziție accelerate pentru derularea rapidă a procesului de informatizare.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, pe 19 decembrie, că vrea ca informatizarea Ministerului Finanțelor și a ANAF să devină problemă de importanță națională.

„Vreau să mă concentrez pe reforma ANAF. Informatizarea Ministerului Finanțelor și a ANAF vreau să o transform în problemă de importanță națională, o voi discuta la nivel politic. Dacă nu începem să o facem acum, nu se va întâmpla prea curând”, a spus Cîțu.

Foto: Florin Cîțu și Ludovic Orban (Inquam Photos/ Octav Ganea)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…