Orban, acuză Mafia din umbră: Neinformatizarea ANAF, o dovadă a premeditării tolerării evaziunii fiscale

Orban, acuză Mafia din umbră: Neinformatizarea ANAF, o dovadă a premeditării tolerării evaziunii fiscale

Orban, acuză Mafia din umbră: Neinformatizarea ANAF, o dovadă a premeditării tolerării evaziunii fiscale.

 Ludovic Orban a afirmat, într-o emisiune la B1 TV, că informatizarea ANAF va fi declarată de importanță națională în cadrul CSAT, la inițiativa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, pentru ca procesul să deruleze cu ”viteză maximă”. Premierul susține că întârzierea din timpul guvernării PSD a fost deliberată, fiind tolerată astfel evaziunea fiscală.

”Avem cel mai mic procent de colectare din Uniunea Europeană raportat la PIB. Ministerul Finanțelor a obligat firmele să-și ia case de marcat electronice, dar în doi ani și jumătate n-au luat servere, deși nu era în interesul companiilor, ci al ANAF. Nu cumva este o dovadă clară a premeditării în ce privește tolerarea evaziunii fiscale?”, a declarat premierul Orban.

El a amintit că guvernul precedente au pierdut și finanțarea de la Banca Mondială pentru informatizarea sistemului  fiscal, motiv pentru care se impune luarea unei decizii în Consiliul Suprem de Apărare a Țării care să permită proceduri de achiziție accelerate pentru derularea rapidă a procesului de informatizare.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, pe 19 decembrie, că vrea ca informatizarea Ministerului Finanțelor și a ANAF să devină problemă de importanță națională.

„Vreau să mă concentrez pe reforma ANAF. Informatizarea Ministerului Finanțelor și a ANAF vreau să o transform în problemă de importanță națională, o voi discuta la nivel politic. Dacă nu începem să o facem acum, nu se va întâmpla prea curând”, a spus Cîțu.

Foto: Florin Cîțu și Ludovic Orban (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN