Orban: Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa procedura de demitere a preşedintelui săptămâna viitoare

Orban: Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa procedura de demitere a preşedintelui săptămâna viitoare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că există informaţii ''aproape certe'' că liderul PSD, Liviu Dragnea, va demara în cursul săptămânii viitoare, cu sprijinul preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, procedura de demitere a şefului statului, Klaus Iohannis.

"Clanul Dragnea e pregătit să dea foc ţării. Avem informaţii aproape certe că Dragnea va declanşa procedura de demitere a preşedintelui României în cursul săptămânii viitoare şi că este sprijinit în acest demers şi de Tăriceanu şi de acoliţii săi", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că obiectivele demarării procedurii de demitere sunt: controlul asupra parchetelor, a serviciilor de informaţii şi promulgarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale "în formula anti-justiţie pregătită de majoritatea guvernamentală".

"Disperarea lui Dragnea îl face să apeleze la o măsură extremă şi din dorinţa de a pune o presiune suplimentară asupra completului care urmează să pronunţe sentinţa în dosarul său. O astfel de decizie politică riscă să creeze o criză fără precedent în România, să declanşeze convulsii sociale, deja tensiunea în societate este la un nivel îngrijorător, iar declanşarea procedurii de demitere a preşedintelui riscă să genereze o escaladare a divizării în societate şi convulsii sociale despre al căror rezultat nimeni nu poate să aibă o predicţie. Această criză politică va afecta grav imaginea României în lume. Şi aşa acţiunea anti-europeană împotriva democraţiei, a independenţei Justiţiei, a normelor care stau la baza funcţionării statului de drept a creat o imagine extrem de negativă despre România în ţările UE şi în general în partenerii noştri euro-atlantici", a mai spus Orban.

Acesta a anunţat că PNL va pregăti o strategie de campanie şi a lansat un apel la parlamentarii majorităţii.

"În următoarele săptămâni veţi da un examen de conştiinţă: ori acceptaţi să fiţi oile negre ale unui păstor certat cu legea care vă conduce spre prăpastie, acceptaţi să fiţi uneltele, marionetele unui clan care distruge România, ori vă reveniţi şi vă daţi seama că pentru România nu există decât un singur drum, drumul euro-atlantic, democratic şi cu voturile care vor fi date în Parlamentul României în următoarea perioadă veţi decide pentru binele României şi nu pentru delirul paranoic al unui lider care şi-a pierdut complet busola şi care calcă în picioare interesele României pentru interesele sale personale", a arătat liderul liberalilor.

Orban a precizat că are aceste informaţii de la parlamentari ai majorităţii, precizând că în urmă cu două zile a avut loc o întâlnire în grup restrâns în care s-a luat această decizie privind procedura de demitere a lui Iohannis. El a adăugat că există şi semne de mobilizare a majorităţii parlamentare pentru un astfel de vot în Parlament.

Preşedintele PNL a susţinut că liberalii fac eforturi pentru maximizarea şanselor moţiunii de cenzură şi că vor exista discuţii cu toţi parlamentarii pentru susţinerea acestui demers.

El a arătat că textul moţiunii de cenzură a fost înaintat partenerilor pentru propuneri, însă nu a dorit să precizeze cu cine se poartă negocieri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”