Orban către Tudose: Unde să își țină românii banii, Terente? Sub saltea, la ciorap, în borcan?

Orban către Tudose: Unde să își țină românii banii, Terente? Sub saltea, la ciorap, în borcan?

Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a comparat, vineri seara, pe premierul Mihai Tudose cu Terente și a criticat declarațiile acestuia referitoare la bănci, adăugând că în țările civilizate banii nu mai circulă cash.

"În toate țările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste, a economiei libere de piață. Băncile sunt izvor de capital, sunt locurile unde oamenii își depun banii pentru a-i ține în siguranță și pentru a obține venituri suplimentare de pe urma depozitelor pe care le depun. Este inacceptabil pentru un premier al unei țări europene în mileniul al treilea să le spună cetățenilor să nu își depună banii în bănci. În toată lumea asta s-a ajuns în țările civilizate ca din rulajul total peste 90% să se facă prin bănci. Circulația banilor prin bănci este în general un instrument care ajută statul și care practic luptă împotriva evaziunii fiscale", a spus Orban, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

El a subliniat că PNL respinge declarațiile premierului Mihai Tudose în acest caz.

"Unde să își țină românii banii, Terente? Să îi țină sub saltea, la ciorap, sau în borcan, înveliți în elastic? În lumea civilizată banii nu mai circulă cash. În lumea civilizată oamenii apelează la bănci. În lumea civilizată băncile sunt acelea care finanțează economia. Ce s-ar face Guvernul condus de dumneavoastră dacă nu ar avea băncile? Pentru că dumneavoastră v-ați împrumutat cu peste 18 miliarde exact de la aceste bănci pe care le atacați sistematic. Ce vreți să faceți cu aceste atacuri absolut imbecile împotriva sistemului bancar? Vreți să creați o criză politică în România? Vreți să determinați retrageri masive de la bănci, astfel încât să se creeze o criză economică artificială, pornită numai din tembelismul unui om care a ajuns premier fără să aibă abecedarul economic la bază? Categoric respingem acest comportament inacceptabil pentru un om care se află în fruntea unui guvern al unei țări europene în mileniul al treilea", a afirmat Ludovic Orban.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...