Orban: Dacă Guvernul menţine ritmul împrumuturilor, depăşim nivelul de îndatorare mediu de la nivelul UE în doi ani

Orban: Dacă Guvernul menţine ritmul împrumuturilor, depăşim nivelul de îndatorare mediu de la nivelul UE în doi ani

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că menţinerea ritmului în care Guvernul s-a împrumutat în primul semestru ar duce la depăşirea de către România a nivelului mediu de îndatorare din Uniunea Europeană în doi ani.

"În primele şase luni, Guvernul a împrumutat (...) aproape 10 miliarde de euro. Dacă ar păstra acest ritm de împrumut, ar însemna că pe an ar trebui să împrumute 20 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă că, dacă se ajunge la un asemenea ritm de creditare a cheltuielilor bugetare, depăşim nivelul de îndatorare mediu de la nivelul Uniunii Europene imediat, în doi ani de zile", a declarat Orban duminică, la B1 TV.

În opinia liderului liberal, principala problemă o reprezintă faptul că banii împrumutaţi nu sunt destinaţi investiţiilor, care ar genera dezvoltare, ci cheltuielilor curente.

"Ceea ce este grav este că aceste împrumuturi nu se fac pentru a finanţa obiectivele care să asigure dezvoltarea economică (...), aceşti bani sunt împrumutaţi pentru a plăti cheltuielile bugetare (...), cheltuielile curente ale statului, pensii, salarii, nu investiţii. Pentru că, dacă ne uităm la cheltuielile de investiţii, vom vedea în continuare că cenuşăreasa cheltuielilor bugetare o reprezintă investiţiile publice", a mai spus Ludovic Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”