Orban, despre etapele majorării pensiilor: Orice decizie ulterioară o vom lua în funcţie de evoluţia economiei

Orban, despre etapele majorării pensiilor: Orice decizie ulterioară o vom lua în funcţie de evoluţia economiei

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi, la Alexandria, că deciziile referitoare la următoarele etape ale majorării pensiilor vor fi luate în funcţie de evoluţia economiei.

"Începând de astăzi, cresc pensiile. Guvernul a decis creşterea punctului de pensie şi, începând cu luna septembrie, se plătesc pensiile crescute; punctul de pensie a crescut cu 14%, atât ne-am permis din resursele care există. Orice decizie ulterioară o vom lua în funcţie de evoluţia economiei", a declarat Orban.

Întrebat dacă va ţine cont de poziţia exprimată de Consiliul Fiscal referitoare la renunţarea la majorările ulterioare şi indexarea punctului de pensie doar în funcţie de evoluţia inflaţiei în anul 2021, premierul a răspuns: "Este doar o recomandare".

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia inaugurării grădiniţei din localitatea teleormăneană Drăgăneşti-Vlaşca, obiect de investiţii finanţat din fonduri guvernamentale.

"Am ţinut să fiu prezent la inaugurarea acestei investiţii, care este finanţată din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, să văd cum arată investiţia şi să văd cum sunt măsurile de protecţie sanitară, de asigurare a distanţei fizice. Este o grădiniţă extrem de bine gândită, cu circuite bine gândite, cu clase care asigură distanţarea şi sunt convins că toţi copiii care vor veni aici, la grădiniţă, se vor juca, se vor bucura de serviciile acestei grădiniţe, în siguranţă", a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai participat marţi, în Teleorman, la prezentarea proiectului privind creşterea siguranţei circulaţiei pe DN6 Alexandria - Bucureşti, executat prin CNAIR, prezentarea proiectului de extindere a Spitalului Judeţean Alexandria cu un nou corp de clădire şi prezentarea proiectului de modernizare a DN 52 Alexandria - Turnu Măgurele, toate realizate din fonduri guvernamentale.

Programul lui Ludovic Orban mai include participarea la prezentarea proiectului de amenajare a portului turistic şi de agrement de la Turnu Măgurele. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!