Orban: După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât că USR a votat pentru Iordache

Orban: După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât că USR a votat pentru Iordache

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat miercuri alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, susţinând că, după cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât aceea că social-democratul a fost votat de USR.

"Este vital pentru România ca pe 6 decembrie să aibă loc alegeri. Democraţia înseamnă alegeri, puterea cetăţeanului, capacitatea societăţii de a genera reprezentanţi în instituţiile democratice ale statului, români care să slujească interesul public şi care să facă bine României. Ceea ce s-a întâmplat ieri (n.r. - marţi) în Parlament arată o dată în plus că acest Parlament, majoritatea PSD-istă din acest Parlament trebuie să plece acasă. Să pui în fruntea Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justiţiei independente din România, omul care a scos milioane de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul justiţiei, eu nu pot să înţeleg. Îmi arată clar că PSD şi cei care au votat alături de PSD sunt în pragul nebuniei şi nu mai au nicio legătură cu realitatea opţiunilor oamenilor, este sfidător la adresa României şi la adresa fiecărui român alegerea acestui nici nu pot să-i spun aghiotant, acestei slugi a lui Dragnea, care a răspuns la toate comenzile absurde care i s-au dat şi care este pus de o majoritate parlamentară în fruntea unei instituţii fundamentale a statului", a spus Orban, la sediul BEM, unde au fost depuse listele de candidaţi ale PNL Bucureşti la parlamentare.

Întrebat dacă Iordache a ajuns preşedinte al Consiliului Legislativ şi cu voturile USR, aceasta a răspuns: "După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache şi la voturile candidatului USR la vicepreşedintele Consiliului Legislativ asta este concluzia care se poate trage".

El a subliniat că Augustin Zegrean a fost candidatul PNL la şefia Consiliului Legislativ.

"Toate voturile pe care le-a obţinut domnul Zegrean sunt voturile PNL. (...) Cum au votat ceilalţi se poate vedea pe voturi", a precizat Orban.

Preşedintele PNL a menţionat că, după alegeri, "politrucii" PSD vor fi alungaţi din funcţiile deţinute în instituţiile statului.

"După alegeri vom reconstrui toate instituţiile fundamentale ale statului român, vom adopta legi serioase în baza legilor care funcţionează în toate statele democratice, în baza standardelor care există la nivel european şi vom alunga din instituţiile statului toţi politrucii PSD care au fost plantaţi împotriva bunului simţ, legii şi a cetăţenilor români", a arătat Orban. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul