Orban: Guvernul va continua programul „Prima casă”. PSD lansează zi de zi noi dezinformări, noi minciuni pe piaţă, care sunt demontate prin deciziile şi acţiunea Guvernului

Orban: Guvernul va continua programul „Prima casă”. PSD lansează zi de zi noi dezinformări, noi minciuni pe piaţă, care sunt demontate prin deciziile şi acţiunea Guvernului

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că Guvernul va continua programul „Prima casă”, pentru care au fost alocaţi 2 miliarde de lei, şi a acuzat PSD de dezinformare, pentru că i-a acuzat pe liberali că vor întrerupe programul.

„Disperat că a pierdut puterea după ce şi-a bătut joc 3 ani de ţară, PSD lansează în fiecare zi minciuni, noi şi noi minciuni. Ultima minciună este o campanie mizerabilă în care populaţia României este dezinformată în mod vădit privitor la «Prima casă», în care PSD aruncă pe piaţă minciuna gogonată că PNL şi Guvernul PNL nu mai finanţează «Prima casă». Guvernul a avut prevăzută suma, este cred în plafon de 2 miliarde, urmează să emitem hotărârea de guvern cu stabilirea condiţiilor pe anul în curs şi, ca atare, dezmint categoric această minciună gogonată, această nouă minciună gogonată care arată cât de neruşinaţi şi de lipsiţi de respect faţă de cetăţenii României sunt cei de la PSD, care continuă zi de zi să lanseze noi dezinformări, noi minciuni pe piaţă, care sunt demontate prin deciziile şi acţiunea Guvernului de zi cu zi”, a spus premierul.

În urmă cu două zile, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spunea că nu ştie dacă va mai fie nevoie de Programul „Prima Casă”, iar o măsură pentru continuarea sau nu a programului o va lua cât de curând.

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a spus Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor a acuzat, miercuri, guvernul Orban că a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere, pentru că a alocat pentru pentru „Prima Casă” doar 200 de milioane de lei în anul 2020.

„Guvernul PNL a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere. Guvernul PNL a alocat pentru Programul „Prima Casă” doar 200 de milioane de lei în anul 2020. Asta înseamnă că doar 2.100 de familii de tineri își vor putea cumpăra o casă prin acest program, față de perioada guvernelor PSD, când anual erau circa 30.000 de tinere familii obțineau credite avantajoase prin acest program. Subfinanțarea din acest an înseamnă practic oprirea programului”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...