Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare. Orban i-a spus lui Tătaru să uzeze de prerogativele pe care le are, ca urmare a faptului că spitalele județene au trecut din subordinea Consiliilor Județene la Ministerul Sănătății.

„Am văzut că președintele Consiliului Județean Maramureș (Gabriel Zetea, PSD - n.r.) a pus în funcție o directoare la Spitalul Județean (referindu-se la Sorina Pintea - n.r.). Solicitarea mea e să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit prin Ordonanța de Urgență adoptată în baza decretului privind instituirea stării de urgență și să demiteți - dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut - să demiteți vechiul director care a revenit asupra demisiei și care, din câte am înșeles, s-a numit pe sine director medical la Spitalul Județean”, i-a cerut Ludovic Orban ministrului Sănătății.

„Da, am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile”, a răspuns ministrul Nelu Tătaru.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, în subordinea căruia funcționează Spitalul Județean, a anunțat tot joi că ”Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare”.

Zetea arată într-o postare pe Facebook că îi va propune ministrului Nelu Tătaru ”să constate suspendarea contractului de management al Sorinei Pintea”. Motivul suspendării contractului? ”Legea 95/2006, art. 183 alin.b., prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună”, potrivit lui Zetea.

Reamintim că Pintea a trimis ieri o adresă internă în Spitalul Județean prin care anunța că a revenit asupra demisiei și conduce de facto instituția. Pintea e acuzată de procurori că a luat mită într-un contract de achiziții publice.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...