Orban îi răspunde lui Tăriceanu: La cum arată ALDE, şi-ar dori să nu mai fie alegeri niciodată

Orban îi răspunde lui Tăriceanu: La cum arată ALDE, şi-ar dori să nu mai fie alegeri niciodată

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu este posibil ca alegerile locale să fie amânate.

El a fost întrebat cu privire la declaraţia liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a susţinut că ar trebui analizat dacă nu se impune amânarea alegerilor locale "până după stingerea epidemiei de coronavirus".

"Înseamnă că din punctul de vedere al domnului respectiv ar trebui să nu se mai organizeze niciun spectacol, să nu se mai facă şcoală, să nu se mai organizeze meciuri, să nu se mai ducă lumea la cumpărături. La cum arată astăzi ce a mai rămas din formaţiunea sa şi-ar dori să nu mai fie alegeri niciodată şi dânsul să rămână senator pe tot restul vieţii. Lucrul acesta nu se poate. În democraţie se organizează alegeri. Noi suntem adepţii că într-o democraţie oamenii trebuie să decidă reprezentanţii lor, în administraţia locală, în Parlament", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat duminică că ar trebui analizat dacă nu se impune amânarea alegerilor locale "până după stingerea epidemiei de coronavirus", el adăugând că organizarea secţiilor de votare în şcoli ar fi "un mediu perfect de răspândire a epidemiei".

"Vedem o serie de riscuri şi ameninţări, în principal mă refer la epidemia de coronavirus şi stau să mă întreb, şi vă rog să vă gândiţi şi dumneavoastră, ce-ar însemna în perioada asta în care epidemia de coronavirus începe să se extindă să facem alegeri?! Imaginaţi-vă puhoiul de oameni care merge la secţii, unde trebuie să dai actul de identitate, să dai ştampila, vă imaginaţi că cineva le sterilizează? Un mediu perfect de răspândire a epidemiei", a susţinut Tăriceanu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Așa o fi? Atât de grav?