Orban: La Dolj au fost distribuite pensii la nivelul de dinainte de majorarea de la 1 septembrie; am solicitat verificări

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că în judeţul Dolj s-au distribuit în noiembrie pensii la nivelul de dinaintea majorării de la 1 septembrie, iar acest lucru a alimentat campania PSD că PNL ar tăia pensiile, el solicitând verificări pe acest subiect.

"Din informaţiile mele, în judeţul Dolj, au fost distribuite pensii la nivelul pensiilor de dinainte de 1 septembrie, pensiile distribuite prin CEC. Astea sunt situaţii care sunt inacceptabile cu atât mai mult cu cât după creşterea punctului de pensie la 1 septembrie o dată s-au plătit pensiile majorate, deci se ştia foarte bine care este cuantumul pensiilor după creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie şi e cam ciudat că în luna noiembrie pensiile se dau la cuantumul de dinainte de... Iar asta a alimentat o întreagă campanie a PSD: 'Vedeţi, iată, PNL taie pensiile'. E o chestiune care aparţine fie Casei de Pensii, fie CEC-ului", a afirmat Orban, la o conferinţă de presă.

El a anunţat că a solicitat să se facă verificări. "Evident, am solicitat ministrului Finanţelor să solicite CEC-ului, conducerii CEC, să facă imediat un control. De asemenea, la Ministerul Muncii, să vedem dacă nu cumva au provenit din partea Casei de Pensii, de la nivelul judeţului Dolj", a adăugat premierul.

Orban a mai spus că sunt multe întârzieri în calcularea pensiilor.

"Să ştiţi că sunt foarte multe întârzieri în calcularea pensiilor. Omul, în momentul în care depune dosarul, există un termen legal în care trebuie emisă decizia care stabileşte cuantumul pensiilor, nu poate să aştepte omul, îşi depune dosarul, să aştepte trei, patru, cinci luni de zile ca să primească din partea Casei de Pensii decizia privind cuantumul pensiilor", a susţinut prim-ministrul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …