Orban le cere primarilor să nu mai comunice informaţii legate de cazurile de coronavirus diagnosticate

Orban le cere primarilor să nu mai comunice informaţii legate de cazurile de coronavirus diagnosticate

Prim-ministrul interimar, Ludovic Orban, a precizat marţi că reprezentanţii administraţiei locale nu au calitatea de a comunica informaţii legate de cazurile de coronavirus diagnosticate, apreciind că aceştia încalcă legea.

"Domnule ministru de Interne şi domnule ministru al Sănătăţii, comunicarea pe tema coronavirus nu poate să o facă oricine, mai ales când este vorba de comunicarea unor cazuri diagnosticate. De aia am înfiinţat Grupul Strategic de Comunicare şi să luaţi legătura cu neisprăviţii din unele locuri, în special din administraţia locală de aici, că nu au nicio calitate să comunice astfel de informaţii. Comunicarea se face după verificarea pe întregul sistem care a fost gândit şi în mod evident se face sub coordonarea grupului operativ de lucru. Aici nu vreau să spun că cine s-a grăbit să comunice pe Facebook astfel de informaţii a încălcat flagrant legea din punctul meu de vedere, dar invitaţi-i în mod ferm să nu se mai interfereze în această comunicare, pentru că, dacă începe oricine să comunice pe tema asta, mai ales pe informaţii de asemenea natură, riscăm să se creeze o percepţie total falsă şi să se creeze stări pe care nu le dorim", a declarat prim-ministrul, în şedinţa de guvern.

Marcel Vela a replicat că a comunicat acest aspect în videoconferinţa cu prefecţii, dar Orban a subliniat că trebuie informaţi şi primarii în legătură acest lucru.

"Să comunicaţi şi primarilor; adică primarului care se ocupă de aşa ceva. Dacă vrea să comunice pe contul ei de Facebook, să comunice pe teme de administraţie locală, nu pe astfel de teme, care sunt grave, în care comunicarea se face într-un sistem de maximă responsabilitate şi după ce există certitudini. Simplul fapt că are nişte spitale în subordine, nu-i dau dreptul să comunice informaţii şi să rupă lanţul de comunicare şi de verificare care este existent", a spus Orban. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!